…az Atos viszont 2014-ig marad


Habár az Accent LC gyártását az év végéig megszüntetik Indiában, a másik őskövület, a jelenlegi formájában 2003-ban bemutatott Atos Prime (Santro Xing) továbbra is a kínálat része marad Indiában.

A Santro modellben mutatkozott be annak idején az egyliteres, 61 lóerős Epsilon motorcsalád, melyet az idők folyamán folyamatosan fejlesztettek, így 110 Nm forgatónyomaték leadására is képessé vált. Később megjelent az 1,1 literes, továbbfejlesztett változat is, amely 64 lóerős teljesítménye ellenére csupán 97 Nm forgatónyomatékra volt képes. Ezt előbb a Santro (Atos), majd később a Xing (Prime) változat is megkapta. Akkoriban a modellnek a Daewoo Matizzal és a Maruti Zennel kellett megmérkőznie.


Havonta több ezer boldog indiai család tért haza szeretett új Santro Xing autójukkal, melyből a benzines mellett autógázos üzemű változatot is bemutattak. A technológia fejlődés ellenére a motorcsalád és a Santro Xing kitartott mostanáig és a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően az erőforrás teljesíti a jelenleg hatályos indiai emissziós normákat is.   

A Santro Xing a tavaly bevezetett új Eon megjelenéséig a Hyundai belépő kategóriás modellje volt. Az Eon megjelenésével azonban úgy látszott, az új kisautó elszívja a Santro Xing vevőkörét, hiszen az eladási darabszámok a korábbi 7-8 ezer darabos szintről 3-5 ezerre csökkentek.


Ezek a számok azonban még mindig igen szép eredmények egy több, mint tíz éve a piacon lévő konstrukciótól. Tény, hogy az Eon érkezése jelentősen kihatott a Santro Xing eladásaira, ám a Hyundai továbbra is ezres nagyságrendben ad el havonta mindkét modellből, így a vállalat sokkal inkább piaci bővülést ért el a korábbi állapothoz képest.

Ennek hatására a vállalat úgy döntött, hogy – habár technikája már régen elavult – 2014-ig gyártásban marad a Santro Xing Indiában.

Forrás: indiancarsbikes.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei