Fotózás közben kapták el a HB20-at


Két éve még hatalmas botrányt okoztak a Hyundai belső köreiben a „HB” kódnéven futó autó prototípusáról készült felvételek. A bemutatóhoz közeledve most végre ismét álcázatlanul mutatkozott a HB20.

A két évvel ezelőtti botrány miatt azóta csak vastag álca alatt sikerült lefotózni az új modell prototípusait, illetve rengeteg számítógépes grafika készült a „HB” végleges formájáról.


Most azonban ismét teljesen „meztelenül” sikerült lefotózni az immár végleges változatot, amelyet Sao Pauloban sikerült lencsevégre kapni, amint éppen a sajtófotókat készítették róla.

Az autó megjelenése teljes mértékben megfelel az eddig látott rajzoknak, fotóknak. Az HB20 végleges formaterve nagyon hasonlít az azonos padlólemezre épülő új i20 modellhez, ám talán annál még agresszívabb és sportosabb.    


Az autó első kiképzése csupán néhány részletben tér el az említett i20 modelltől, oldalvonala pedig meredeken emelkedő, amit még inkább kihangsúlyoz az oldalajtók alsó részébe nyomott minta. A hátsó kiképzés egy másik népszerű modell, az i30 vonalait követi, ám annál talán még dinamikusabb, sportosabb csomagolásban.


Ahogyan azt már korábban tudni lehetett, a HB20 motorkínálata két tagból áll majd. Az alapmotor egy 80 lóerős egyliteres, háromhengeres, illetve egy 130 lovas 1,6-os négyhengeres benzines, amelyek etanollal is üzemeltethetőek.


A Hyundai HB20 felszereltsége már alapáron tartalmazza a dupla légzsákot, míg kiviteltől függően ABS, USB-vel felszerelt rádió, szervokormány, elektromos ablakok, központi zár, ködlámpák, alukerekek is a felszereltséghez tartozhatnak.


Az új Hyundai HB20 a koreai márka vadonatúj üzemében készül majd Brazíliában, ahol évente több, mint 100 ezer darabot kívánnak belőle gyártani. Az első példányok október első hetében jelenhetnek meg a Hyundai mintegy 130 brazil kereskedőjénél.


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei