Az új Santa Fe korszakalkotó vezetéstámogató rendszerei


A Hyundai Santa Fe modellje hét év után kapott új ruhát. Ennyi idő alatt sokat fejlődött a technológia, ám ezzel együtt a Hyundai is, így az új Santa Fe modellt a világ autógyártásának élvonalába emelik azok a technikai vívmányok, amelyeket az autóba építettek.

Az új Santa Fe modellben megtalálható többek között a vezeték nélküli kommunikáció modern eszközei, így a tulajdonosnak lehetősége van távirányítással működtetni autója egyes funkcióit. A megfelelő okostelefon alkalmazás segítségével beindíthatja az autót, állíthatja a belső hőmérsékletet, nyithatja-zárhatja ajtóit. Ezzel a rendszerrel a Hyundai élenjár az okostelefonok és az autók kommunikációjában.


Az új Santa Fe rendelkezik egy okos kamerával is, amely felismeri az út elválasztó sávjait, így amennyiben a vezető irányjelzés nélkül átlépi a sáv széleit jelző csíkot, egy hangos sípolással figyelmezteti őt a hibára. A hasznos biztonsági kiegészítő elsősorban hosszú utazásokon, autópályákon segíti ki a fáradt vezetőt, aki talán ennek hatására egy kis pihenőt is beiktat, így akár egy balesetet is megelőzve.  


A rendszer megbízhatóságát hónapokon keresztül tesztelték a Hyundai szakemberei, akik több tízezerszer végezték el a sávelhagyási manővert annak érdekében, hogy a rendszer a leghatékonyabban felismerje a sávot és jelezze annak elhagyását. A rendszert ezalatt teljes mértékben sikerült tökéletesíteni azért, hogy az új Santa Fe vásárlói biztonságban indulhassanak akár hosszabb utakra is.   


A Santa Fe kényelmi rendszere egy okos parkolóasszisztenssel is gazdagodott a modellváltással, amely ultrahangos érzékelői segítségével felméri a párhuzamosan elhelyezkedő parkolóhely nagyságát és amennyiben az elég nagy, az automata kormányrendszer segítségével a Santa Fe önállóan bekormányozza az autót a helyre. A Hyundai mérnökei a rendszer hardveres és szoftveres működésében előforduló hibáinak kiküszöbölésére hónapokat fordítottak, különböző beállításokkal, programokkal több ezer tesztet végeztek, így kijelenthető, hogy a sorozatgyártású modelleken már egy fejlett parkolórendszer dolgozik, amely igen nagy biztonsággal használható.  


A modell audiórendszerét szintén továbbfejlesztették, így a 10 hangszórónak, illetve mélyládának köszönhetően a Santa Fe bármely ülésében ülőnek háromdimenziós zenei élményben lehet része. Ezen túlmenően a korrekciós jelfeldolgozó technológia az utasok számára még élvezetesebbé teheti a zenei élményt.  


A felhasználók kényelmének fokozása érdekében a Hyundai Santa Fe modellben mutatkozik be először a 220 voltos konverter, így lehetővé válik az utasok elektromos eszközeinek teljes értékű áramellátása. A rendszer biztonságos működését – a többi szerkezeti elemhez hasonlóan – a mérnökök többszörösen ellenőrizték, mielőtt az a sorozatgyártású modellekbe került volna, így az áramellátási rendszer rövidzárlat, illetve túlmelegedés elleni védelmet is kapott.

Forrás: blog.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei