Hivatalos előzetes a Hyundai új kisautójáról


A Hyundai tovább folytatja regionális termékpolitikáját, melynek legújabb eredménye a Brazíliában hamarosan bemutatkozó kisautó.

Mint arról már korábban beszámoltam, a Hyundai legújabb, brazil gyárában egy teljesen új modell gyártását kezdik meg nemsokára, melyről megérkezett az első hivatalos előzetes.


Az új kisautót HB20 névre keresztelték, amelyből a HB az autó gyári kódneve és egyben utal az autó származására (Hyundai Brazil), a 20 pedig egyértelműen a járműkategóriát hivatott meghatározni.     


A HB20 a Hyundai válasza a brazil piacon igen népszerű Volkswagen Gol és FIAT Punto modellekre. Az autó az i20 padlólemezére épül, formavilága pedig követi a márka legújabb formaterv irányzatát, így külsőleg is hasonlít az i20, i30 modellekhez.

Az autó alapmotorjaként a Hyundai i10-ben is használt egyliteres, háromhengeres motor szolgál, amelyet azonban alaposan átalakítottak, így maximális teljesítménye az eredeti 69 lóerővel szemben immár 80 lóerő. Emellett lesz egy 1,6 literes erőforrás is 130 lóerős teljesítménnyel. Mindkét benzinmotorhoz ötfokozatú manuális, vagy négyfokozatú automata sebességváltó kérhető és a motorok alkalmasak a Brazíliában igen népszerű etanolüzemre is.


Az új modell felszereltsége a régióban elvárható szinten gazdag, hiszen USB csatlakozóval ellátott CD rádió, multifunkcionális, állítható kormánykerék, szervokormány, elektromos ablakok, központi zár, parkolóradar, ködlámpák, 15 collos alukerekek és ABS is rendelhető lesz, ám a dupla légzsák már az alapfelszereltség része lesz Brazíliában.


Az új HB20 a koreai márka vadonatúj brazil üzemében készül majd szeptember 20-tól. A modellt a jelenlegi 130 kereskedés kezdi árulni, ám ezek számát a az év végéig 200-ra kívánják emelni Brazíliában. 


Habár a most bemutatásra kerülő modell európai bevezetésére nincs remény, a Hyundai egy egész sor modellváltozatot tervez a HB20 alapjain, köztük egy kisebb szabadidő-autót is, amely akár Európában is forgalomba kerülhet az elkövetkezendő években.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei