A Hyundai megelőzte japán riválisait Amerikában


A Hyundai Motor legutóbbi értékesítési adatai szerint Észak-Amerika autópiacain vezető helyen áll a kis- és középkategóriában.

Az adatok szerint a Hyundai Motor júliusban 8903 autót adott el a kiskategóriában, amellyel már negyedik hónapja vezeti a márkák rangsorát.

A kompakt kategóriában 34791, míg a középkategóriában 34295 jármű került értékesítésre, mely eredménnyel több autót sikerült eladni, mint az eddig vezető helyeken lévő japán riválisok.


A tavalyi pusztító földrengés kedvezőtlen hatásai után a japán Toyota, Honda és Nissan márkák az elmúlt hónapokban magukra találtak, a Toyota 26, a Honda 45, míg a Nissan 16 százalékkal több járművet értékesített július folyamán, mint tavaly ilyenkor.  

A japán riválisokkal folytatott élesedő verseny ellenére a Hyundai és a Kia márkák folytatták bővülésüket, amellyel összességében 110095 autóval 12 százalékkal többet értékesítettek az elmúlt hónapban, mint tavaly júliusban.

Kanadában szintén rekordszintre emelkedtek a Hyundai Motor eladásai, hiszen júliusban 12850 darabot adtak el, míg a Kia Motors piaci részesedése a tavalyi 4,5 százalékról 5,2 százalékra emelkedett.


„A korlátozott szállítások ellenére a Hyundai járművek iránti kereslet továbbra is elképesztően erős, amelynek köszönhetően immár 43. hónapja emelkedik az eladás szintje.” – mondta Steve Kelleher, a Hyundai Auto Canada elnök-vezérigazgatója. „Több Hyundai modell is igen keresett, így a Sonata, a Tucson, valamint erős az érdeklődés az európai stílusú Elantra GT és az Elantra Coupe iránt is.” – tette hozzá Kelleher.

A Hyundai Elantra modellből az év első hét hónapja során 29904 darabot értékesítettek Kanadában, amely eredménnyel a Honda Civic mögött a második legkeresettebb kompakt modellé vált.

A Kia Motors Rio modellje elképesztő, 85,8 százalékos növekedést ért el a tavaly júliusi eredményéhez képest, összesen 8038 darabot vásároltak belőle Kanadában.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei