Kabrió helyett még erősebb Veloster érkezhet


Habár már többször megjelentek pletykák a Veloster kabrióváltozatáról, egyelőre kérdéses ennek megjelenése. Ehelyett egy újabb pletyka szerint azonban még erősebb Velosterre is számíthatunk a közeljövőben.

A hírek szerint ugyanis a Hyundai a Veloster egy még erősebb változatán dolgozik, amely a jelenlegi Turbo változatnál is több lóerővel rendelkezhet majd. Az új változat – az Amerikában fogalmazott Genesis hasonló kivitele után – Veloster Turbo R-Spec névre hallgathat majd.


A Veloster Turbo jelenlegi teljesítménye 201 (Európában 186) lóerő, ezt akár 15 százalékkal is növelhetik a R szériás modellnél a motor áttervezésével. Az új változat továbbfejlesztett futóművet is kaphat a nagyobb teljesítmény megfelelő kezelésére.

Könnyen elképzelhető azonban, hogy a Hyundai az 1,6 T-GDi helyére egyszerűen behelyezi a nagyobb, 2 literes turbómotort, amely már kapható az amerikai Sonata Turbo változatában, valamint bevezetésre kerül az új Santa Fe terepjáróban is. Ez azonban jóval költségesebb megoldás volna, ám mégsem elképzelhetetlen a megvalósítása.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei