Hyundai jutalom a győztes koreai íjászoknak


A Hyundai Motor elnöke, Mong-koo Chung átszámítva mintegy 1,4 millió dollárral jutalmazta meg a koreai nemzeti íjászcsapatot annak eredményes olimpiai szerepléséért. 

A Hyundai Motor és a Koreai Nemzeti Íjászszövetség az olimpiai csapat tiszteletére a szöuli Grand InterContinental szállodában megtartott ünnepségén több, mint 400 vendég vett részt, az olimpikonok családtagjai mellett Kwang-sik Choi, koreai kulturális, sport és turisztikai miniszter, Yong-sung Park, a koreai olimpiai bizottság elnöke is jelen volt.  

Eui-sun Chung, a Hyundai Motor elnökhelyettese köszöntő beszédében tolmácsolta apja, Mong-koo Chung elnök szavait, aki épp amerikai körútján vesz részt. „A nemzeti íjászcsapat három arany és egy bronz érmével növelte a koreai íjászat elismertségét a Londoni Olimpián.” 


A női egyéni és csapatverseny kétszeres aranyérmese, Bo-bae Ki 220 ezer dollárnyi, míg Jin-hyek Oh aranyérmes férfi egyéni, bronzérmes csapattag íjász 177 ezer dollárnyi wont kapott.  


Sung-jin Lee és Hyeon-ju Choi női aranyérmes íjász csapattagok jutalma fejenként átszámítva mintegy 105 ezer dollár, míg Dong-hyun Im és Bub-min Kim férfi bronzérmes csapattagok egyenként 45 ezer dollár értékű jutalmat vehettek át.

Mong-koo Chung 1985. és 1997. között a Koreai Íjászszövetség elnöke volt, ezt követően pedig az íjászok tiszteletbeli elnöknek választották meg. Fia, Eui-sun Chung 2005-től az Ázsiai Íjászszövetség elnöki tisztét tölti be, így a Londoni Olimpia összes íjászversenyét a helyszínen izgulta végig.  

’A Hyundai több, mint 25 millió dollárt fektetett az ifjú íjászok támogatásába, valamint a legmodernebb eszközök vásárlására az elmúlt 27 év során.” – mondta egy Hyundai képviselő.

Forrás: english.chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei