Ősszel bemutatkozhat a legerősebb i30


A Hyundai Motor Company Australia ügyvezetője a Veloster Turbo bemutatóján elismerte, hogy nemsokára még több erős Hyundai modell érkezhet.

A Hyundai Ausztráliában Veloster SR Turbo néven indította útjára a sportmodellt, mivel a márka már korábban is „SR” megjelöléssel látta el sportos modelljeit, amelyek azonban csupán külső megjelenésükben (légterelők, kipufogók) különböztek az utcai változatoktól.

Az ausztrál Gold Coaston megtartott sajtótájékoztatón Edward Lee, a Hyundai Australia vezetője megerősítette, hogy több modell erősebb kivitelének bemutatási lehetőségét vizsgálják és habár nem erősítette meg, hogy az i30 lesz az első ilyen modell, nem cáfolta, hogy ez számára is az első logikus lépés volna.


Oliver Mann marketing igazgató elmondta, hogy a jövőbeli SR modellek nemcsak agresszív külsőt kapnak, de felfüggesztésük, futóművük is módosításra kerül.     

„A személyautó-kínálatunk a jövőben SR programmal fog bővülni.” – mondta Mann. „A kiindulópont olyan jármű kifejlesztése, amely élvezetes vezethetőségével tovább emelheti a márka értékét és csillogását. Célunk egy olyan teljesítményprogram kialakítása, amelyben jól elkülönülnek a sportos és hagyományos kivitelek.


A pletykák szerint az i30 SR változata megkapja a Veloster turbómotorját, bemutatása pedig Ausztráliában októberben várható. Amennyiben ez így lenne, logikus lépés volna a Hyundai részéről már a Párizsi Autószalonon kiállítani a sportváltozatot, amely akár a háromajtós i30 modellben is debütálhat.  

Forrás: 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei