A Hyundai i10 lett az Év Cégautója


A 2014-es Év Cégautója választáson a flottamenedzserek a „Miniautók” kategóriájában az importautók között a Hyundai népszerű kisautójának legújabb változatát találták a legjobbnak, amellyel az i10 egy újabb elismerésben részesült.  

Európa legnagyobb gyakorlati tesztelése és értékelése során a flottamenedzserek minden évben két napot töltenek el a potenciális cégautókkal. Idén összesen 280 járműszakértő vett részt az értékelésben. A szakemberek a vállalatuknál kezelt több mint 200 ezer cégautójukkal a német flottavásárlók elitjét alkotják. A német „Firmenauto” (Cégautó) magazin és a DEKRA szakértőszervezet megbízásából a flottamenedzserek idén 11 kategória 71 új modelljét vették górcső alá, amelyeket nagyjából 50 ezer kilométeren keresztül vallattak.  


A „Miniautók” kategóriájában a győztes egyértelmű: a Hyundai i10 nemcsak az importált típusok között a legjobb, de az autó ezzel együtt a hagyományos benzinmotorral szerelt miniautók között is győzedelmeskedett. A legkisebb Hyundai modell kiváló vezetési tulajdonságaival, magas kényelmi szintjével és alacsony üzemeltetési költségeivel győzte meg az értékelőket: a motorháztető alatt egy hatékony benzines dolgozik, amely lökettérfogattól függően 67 vagy 87 lóerőt teljesít. Ezen felül pedig a Hyundai sofőrje egyedülálló garanciacsomagnak is örülhet: a márka ötéves, kilométerkorlát nélküli garanciájába egy Európa szerte érvényes mobilitási szolgáltatás is beletartozik.  


A Hyundai i10 mellett a importált nagy hobbiterepjárók között versengő Grand Santa Fe is kis híján megszerezte a győzelmet. „Az eredmények meggyőzően támasztják alá a Hyundai modellek minőségét. Autóink nemcsak vezetési örömöt és kényelmet nyújtanak, de kiváló ár-érték arányukkal és a kiemelkedően gazdaságos üzemeltetésükkel is meggyőzik a vásárlóikat” – mondta Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland ügyvezetője. „A Hyundai i10-hez rendelhető gázüzemmel még takarékosabbá válik a kisautó: alacsonyabb károsanyag-kibocsátása mellett az ügyfél a kisebb üzemanyagköltség miatt is profitálhat.”

A „2014-es Év Cégautója” díj mellett a 2013 novembere óta kapható új i10 generáció közben hat, autós szakújságok által végrehajtott összehasonlító tesztet is megnyert.


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei