Új változat készült a Hyundai i30-ból


A Hyundai Motor Dél-Koreában bemutatta a népszerű kompakt i30 modell új változatát, amely erősebb motorral és gazdagabb felszereltséggel rendelkezik.

A D-Spec névre keresztelt modellváltozat a korábbi 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses benzinmotoros verziót váltja fel egy erősebb 2,0 literes Nu benzinmotorral, amely a korábbi 130 lóerő helyett 172 lóerőt teljesít, maximális forgatónyomatéka pedig 206 Nm. Ezzel az új motorral az i30 23 százalékkal erősebbé vált, nyomatéka pedig 24 százalékkal nőtt meg. A Hyundai eddig 1,6 literes GDi és 1,6 literes CRDi motorral árusította az i30 modellt Dél-Koreában.


Az autógyártó szerint a D-Spec változat továbbfejlesztett kormányművet kapott, amely gyorsabban reagál a vezető utasításaira és a kormány mögé helyezett váltófülekkel, valamint a feszesebb felfüggesztésnek köszönhetően olyan vezetési élményt biztosít, amelyet a kategóriában eddig még nem tapasztalhattak meg a vásárlók.


A 17 colos alufelnikkel és sportos kiegészítőkkel felszerelt új i30 D-Spec automatikus váltóval szerelt változata 19,95 millió koreai wonért (kb. 4,3 mFt)) kapható, vagyis mintegy 1 millió wonnal (kb. 215 eFt) többe kerül, mint a korábbi 1,6 literes változat. A manuális sebességváltóval szerelt i30 D-Spec ára 18,35 millió won (kb. 3,9 mFt) Dél-Koreában. Az autógyártó azt nem közölte, hogy az új változat mikor jelenik meg a nemzetközi kínálatában.  

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei