A Hyundai WRC újonca készen áll az Olasz-ralira


Az új-zélandi Hayden Paddon már felkészülten várja, hogy június első hétvégéjén a Hyundai színeiben is bemutatkozzon a rali-világbajnokságon.    

Miután nemrég a Nemzetközi Otago Classic Ralin vett részt, Paddon arról beszélt az ausztrál RallySport magazinnak, mennyire várja már a következő megmérettetést.


„Már régóta vártunk az első ralinkra, de egyelőre a házi feladatunkat végezzük, tanuljuk az autót, hogy amennyire csak lehet, felkészültek legyünk a versenyre.” – mondta Paddon, majd hozzátette: „Néhány hete pár napot teszteltük az autót Franciaországban, ahol megismerkedtünk annak képességeivel. Ez a teszt nem a beállításokról szólt, hanem arról, hogy egyáltalán megismerjük az autó alapvető tulajdonságait és együtt dolgozzunk a csapattal. Most a lengyelországi tesztek során lesz arra lehetőségünk, hogy a vezetői stílusomhoz igazítsuk az autót, habár annak futóműve máris nagyon-nagyon jó és biztos vagyok benne, hogy tovább tudjuk finomítani.”

Miután tavaly egy Ford Fiestában mutatkozott be a rali-világbajnokság világában, Paddon elmondta, hogy a Hyundai „teljesen más”, mint a Ford.


„A Fiesta nem igazán passzolt a vezetési stílusomhoz. Az autó leginkább a hátsó kerekekre és a hátsó tengelyre támaszkodott, míg a Hyundai sokkal kiegyensúlyozottabb. Itt lehet az első tengelyre is támaszkodni, lehet alulkormányozottan vezetni, ami sokkal jobban illik hozzám” – mondta. „Tekintve, hogy milyen fiatal konstrukcióról van szó, az Argentin-ralin elért időeredmények tekintélyesek.”   


„Azt hiszem, egy másik erőforrás is érkezik az év előrehaladtával. De ez nemcsak egy új motort jelent, hanem egy csomó egyéb dolgot, amelyeket folyamatosan fejlesztenek és amelyekbe rengeteg erőfeszítést tesznek, így biztos vagyok benne, hogy ahogyan telik az év, úgy lesz egyre jobb a Hyundai.”


Az ausztrál rali rajongói számára az igazi élvezetet az jelentené, ha Paddon a Hyundai csapat másik versenyzője, Chris Atkinson ellen indulna a szeptemberi Ausztrál-ralin. „Azt nagyon élvezném, remek verseny lenne nemcsak Chris miatt, de az elmúlt időszakban is sokat versenyeztünk a Coffs Harbour pályáin, amit nagyon élveztem, így a legjobb eredményt tudnám ott elérni.”

Forrás: rallysportmag.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei