Készül a dízelmotoros Hyundai Sonata


A Hyundai Motor a hírek szerint dízelmotoros változatot készít a Sonata legújabb generációjából azért, hogy felvegye a versenyt az erősödő konkurensekkel.

Az LF Sonata with Love nevű internetes fórumon megjelent képeken állítólag az új Hyundai Sonata CRDi dízelmotoros változata látható, amelyet az autógyártó hamarosan bemutat Dél-Koreában. A Koreában tavaly eladott 1,54 millió autó 43,5 százaléka dízelmotorral, míg 42,5 százaléka benzines erőforrással kelt el, így a koreai autózás történetében első alkalommal fordult elő, hogy a dízel került domináns helyzetbe.  


A Hyundai Sonata előző, hatodik generációjából nem készült dízelmotoros változat az akkori alacsonyra várt értékesítési darabszám miatt, korábban azonban az ötödik generációból létezett dízel, amely Európában is Indiában is forgalomba került. A nemrég leváltott YF Sonata modellel azonos műszaki alapokon mutatkozott be 2011-ben az i40, amelyben 1,7 literes, 115 és 136 lóerős kivitelű dízelmotor is kapható. 


A Hyundai március végén mutatta be az új Sonatát Dél-Koreában, ahol az egyedüli 2,4 literes, 193 lóerős GDI benzinmotorral és hatfokozatú manuális és automata sebességváltóval szerelt változatból elővételben 10 ezer darab kelt el.   


Egyelőre semmilyen további részlet nem ismert az új Sonata dízelváltozatáról, de a hírek szerint a 2014-es Busan Autószalonon többet megtudhatunk erről a modellről is. Annyit azonban lehet tudni, hogy a Hyundai ezen az eseményen mutatja majd be a Grandeur dízelmotoros kivitelét és egy vadonatúj, a Grandeur és a Genesis közé pozicionált luxuslimuzinját is.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei