Négy csillagot kapott az új Hyundai i10 a törésteszten


Az EuroNCAP legutóbbi törésteszt-sorozatában a népszerű Hyundai i10 csupán négy csillagos eredményt ért el.

A kategória egyik legkiemelkedőbb, az autós média által nagyra értékelt képviselőjeként az új generációs Hyundai i10 csupán négy csillagot szerzett az EuroNCAP töréstesztjén. A biztonsági intézet értékelése szerint a kisautó felnőtt védelme 79 százalékos, miközben a konkurens Skoda Citigo 89 százalékot érdemelt korábban. Az i10 gyermekvédelemre 80 százalékot kapott, míg a gyalogosok 71 százalékos védelme mellett 56 százalékosra értékelték az autó biztonsági rendszereit.   


A Hyundai i10 frontális töréstesztjénél a fő problémát a vezető térdén és törzsén mért nagymértékű veszély jelenti, miközben az utas biztonságosabb helyzetben van ebben a kategóriában. Az itt kapott összes pontszám 14,0. Oldalütközésnél problémát jelentett, hogy a hátsó ajtó kifelé mozdult el, így ennél a tesztfeladatnál 7,5 pontot, az oszlopnak ütközésnél 6,6 pontot szerzett az i10.


A gyerekvédelem újabb 6,0 pontot hozott, a gyalogosvédelem tekintetében 26 pontot osztottak, és 7 pont járt a biztonsági rendszerekért. A tesztelt modell egy ötajtós, balkormányos és 1,0 literes motorral felszerelt példány volt.     

Forrás: inautonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei