Kategóriájának legbiztonságosabb modellje az új Hyundai Genesis


A Hyundai vadonatúj Genesis középkategóriás prémium limuzinja a legjobb értékelést kapta a legjelentősebb amerikai biztonsági intézettől.

Az új modellt az amerikai Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (IIHS) a legmagasabb, „2014 Top Safety Pick+” kategóriába sorolták, mivel mind a 29 ellenőrzött biztonsági kategóriában megkapta a „Jó” minősítést. Ez az első olyan alkalom, amikor egy hátsókerék-meghajtású limuzin ebben a kategóriában megkapta ezt az elismerést, de a Genesis emellett az egyetlen olyan hátsókerekes luxuslimuzin, amely „jó” minősítést kapott a kis átfedéses frontális ütközési tesztben.   



A hátsókerék-meghajtásos járművek hosszában beszerelt motorjaikkal eddig hátrányban voltak a kis átfedéses ütközési tesztekben, mivel az építésmódból adódóan ezen modellek motorblokkjai nem kínáltak másodlagos védelmi pajzsot az érintőleges frontális ütközések során. A keresztben beépített motorral ellátott elsőkerék-meghajtású modellek ebből kifolyólag mindig jobban teljesítettek ebben a tesztfeladatban.   


Amikor a Hyundai bemutatta a vadonatúj Genesis modellt, a vállalat kihangsúlyozta, hogy az autó szerkezetének 51,5 százalékát nagy szakítószilárdságú acélból építették, amely fokozza az karosszéria merevségét, emellett pedig fontos eleme a vezetési dinamizmusnak és az utasvédelemnek is.  


A kis átfedéses ütközés mellett az IIHS négy kulcsfontosságú kategóriában is megvizsgálta a Genesis balesetvédelmét. Az intézet a mérsékelt átfedéses frontális ütközésvédelem, az oldalütközés-védelem, a borulásvédelem és az utasvédelmi rendszereinek vizsgálatakor is „Jó” értékelést adott a modellnek. Természetesen vizsgálták ezen túlmenően a légzsákokat, az üléseket és az autó elektronikus biztonsági rendszereit is.


Ahhoz, hogy egy adott modell a legbiztonságosabb kategóriába kerüljön, az autónak „Jó”, vagy „Elfogadható” minősítést kell szereznie a bonyolult kis átfedéses frontális ütközési tesztnél, amelyben az autó elejének 25 százalékát 64 km/órás sebességgel egy szilárd falfelülethez csapják. Emellett „Jó” minősítést kell szerezzen a másik négy vizsgált területen is.

„A legmagasabb szintű biztonsági minősítés az autó elsőrangú biztonságát ismeri el” – mondja Adrian Lund, az IIHS elnöke. „Az új Genesist nemcsak úgy tervezták, hogy megvédje utasait egy esetleges ütközés során, de a feláras vészfékrendszernek köszönhetően kiválóra vizsgázott a tesztjeinken, így ez az autó segíthet vezetőjének elkerülni az átlagos ütközési szituációkat.”


„Az IIHS legmagasabb elismerése nagyon fontos minősítés az ütközésbiztonságban” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési alelnöke. „A Genesis elismerése tovább erősíti a modell szegmensében vezető szerepét a fejlett biztonsági képessége és technológiája, valamint a világszínvonalú aktív és passzív biztonsági rendszereinek köszönhetően.”  


Forrás: english.yonhapnews.co.krthekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei