A vártnál kisebb a Hyundai első negyedéves eredménye


A dél-koreai Hyundai Motor első negyedéves profitja nagyságrendileg megegyezik a tavalyival, amelynek oka az amerikai piac gyengélkedése.

A Hyundai bejelentette, hogy az első negyedéves profitja 1,93 trillió won (1,86 milliárd dollár), amely jóval kevesebb, mint a Reuters 13 szakértője által előre jelzett 2,19 trilliárd won. A vállalat bevétele is csupán egyetlen százalékkal emelkedett 21,65 trillió wonra.

A nagyszabású visszahívások hatására nemrég átszervezett menedzsmenttel az amerikai eladások 3 százalékot estek vissza. Az egyre erősödő, újabb modelleket piacra dobó konkurensek mellett a Hyundainak az erős wonnal is meg kell birkóznia, amelynek hatására a vállalat koreai exportja jóval drágábbá vált a külföldi vásárlók számára.    

A koreai won, amely 1,5 százalékot erősödött a dollárhoz képet az elmúlt év hasonló időszakához képest, hatéves csúcsához közeli értéken áll, amely így csökkenti a vállalat tengerentúli értékesítésének eredményét.


A megújult Genesis és a frissen bemutatott Sonata modellek segíthetnek a vállalatnak felvenni a versenyt a konkurensekkel szemben, akik az elmúlt években újabb és újabb modelleket mutattak be az Egyesült Államokban, ahol a féklámpa-kapcsoló problémája miatt visszahívott autók 86,74 millió dolláros kárt okoztak a Hyundainak.

A Hyundai vállalatcsoport a szomszédos Kínában viszont növelni tudta értékesítési eredményeit, amelyre építve megkezdték a negyedik autógyáruk kivitelezését is. A harmadik üzembe beállított többletkapacitásnak köszönhetően a Hyundai 9 százalékkal tudta túlszárnyalni tavalyi eredményét.

Eközben hazai piacán, Dél-Koreában a luxusszintű, magas árréstartalommal értékesített új Genesisnek és a munkaügyi viták után helyreállt termelésnek köszönhetően 5 százalékkal emelkedtek a márka eladásai. A Hyundai májusban kezdi éves bértárgyalásait a vállalat globális termeléseinek mintegy 40 százalékát itt előállító koreai szakszervezet képviselőivel.  

a hazai értékesítési eredményeket tovább javíthatja a március közepén bemutatott új Sonata modell piacra vezetése, amely azonban olyan konkurensekkel kerül szembe, mint a Volkswagen Passat, vagy a Toyota Camry, amelyek a szabadkereskedelmi egyezmények miatt a korábbinál jutányosabb áron kaphatóak Dél-Koreában.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei