Elsőszámú autógyártó lehet a Hyundai Oroszországban


A Hyundai Motor oroszországi gyára által termelt Solaris modell egyre közelebb kerül ahhoz, hogy értékesítési eredménye felülmúlja az eddigi listavezető Lada Granta eladásait.

Az oroszországi Szentpéterváron működő Hyundai gyár hamarosan a vállalat egyik legfontosabb globális termelőközpontjává válhat. A gyártóüzem kihasználtsága jelenleg 115 százalékos, amely felülmúlhatatlan a csoport más, világszerte működő üzemeihez képest, az itt készülő Solaris modellből pedig nemrég gyártották le az 500 ezredik példányt.  


Ami azonban még biztatóbb, hogy a hamarosan megújuló Solaris, amely már régóta vezeti az importmárkák eladási listáját, hamarosan akár az egész orosz autópiac legnépszerűbb típusává is válhat.


A Lada Grantából, Oroszország eddigi legkeresettebb modelljéből összesen 45 570 darabot értékesítettek az idei év januárja és és áprilisa között, vagyis 14 százalékkal kevesebbet, mint tavaly. Eközben a Hyundai ugyanezen időszak alatt 35 218 Solarist adott el és a 2 százalékos csökkenés ellenére ezzel maradt a második helyen.


A Solaris már számtalanszor dicsérték az orosz körülményekhez illeszkedő felépítése miatt, hiszen akkumulátora ellenáll az extrémen alacsony hőmérsékletnek, négy literes szélvédőmosója kiváló a havas klímában. Mindezen tulajdonságok pedig a Solarist már három éve folyamatosan az importautók piacvezetőjévé tették.


Az orosz gyárban a Solaris mellett a Kia Motors Rio modellje is készül, amelynek értékesítési eredményét tekintve a Solaris mögött a második helyen áll az importált autók piacán, gyártási és értékesítési volumene pedig nemrég átlépte a 250 ezres határt.

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei