Tovább bővül a Hyundai Motorsport


A Hyundai Motorsport GmbH (HMSG) bejelentette, hogy a vállalat technikai igazgatója mostantól az olasz motorsportban ismert Nino Frison. Emellett új fékpad is segíti a HMSG fejlesztőit, a csapat tagjai pedig kommentátorokká válnak.  

Nino Frison a Hyundai Motorsport alzenaui bázisán dolgozik majd, ahol a különböző mérnöki részlegeket (futómű, motor, formaterv) irányítja majd. Közvetlen főnöke Michel Nandan csapatfőnök, fő feladatköre pedig a Hyundai i20 WRC autó folyamatos fejlesztése lesz.    


Frison az elmúlt harminc évben rengeteg tapasztalatot szerzett, amelynek során a nemzetközi motorsport egyik legmegbízhatóbb technikai és igazgatási tanácsadójává vált. Tapasztalatai a versenysport szerteágazó területeire terjednek ki, köztük számtalan Forma-1-es csapat vezető pozícióit és a FIA rali-világbajnokság különböző szerepköreit töltötte már be.   

Amióta a Hyundai Motorsport 2012 decemberében megalakult, a technikai igazgató pozíciója betöltetlen volt, annak felelősségét eddig Michel Nandan csapatfőnök viselte. Ahogyan a Hyundai Shell World Rally Team az első FIA rali-világbajnokságában fejlődik, Frison technikai vezetővé kinevezése lehetőséget ad Michel Nandannak arra, hogy az egész projektet koncentráltan átlássa.  


A Hyundai Motorsport emellett bejelentette, hogy egy új motor fékpadot is létrehozott az alzenaui üzemben azért, hogy a motorfejlesztés és -tesztelés felgyorsulhasson. A fékpad az eddiginél jóval nagyobb szabadságot ad a saját fejlesztésű 1,6 literes turbófeltöltéses motor fejlesztésére és elemzésére, miközben olyan szerteágazó körülményeket tudnak szimulálni, amelyekkel a csapat a WRC futamain találkozhat.    


A motorsportrészleg azt is nyilvánosságra hozta, hogy a Hyundai Shell World Rally Team két versenyzője, Thierry Neuville és Juho Hänninen két futam erejéig ezen a nyáron részt vesz a FIA európai rali-bajnokságban (ERC). A két tapasztalt pilóta azonban nem vezetési tudásáról, hanem kommentátori képességeiről ad számot, mivel a Hyundai i20 WRC volánját egy időre az Eurosport mikrofonjára cserélik.  


A Hyundai első számú pilótájaként Neuville az ERC belga futamán, az Ypres-ralin csatlakozik az Eurosport csapatához júniusban. Hänninen eközben az Eurosport vendégeként az ERC hetedik, észtországi fordulójában vesz részt júliusban. A pilóták számára már nem ismeretlen a kamera, így minden bizonnyal ugyanolyan otthonosan érezhetik magukat a mikrofonok mögött is.    

Forrás: hyundai-ms.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei