Lipcsében tartja németországi premierjét a Hyundai Genesis


A Hyundai eddigi legnagyobb európai luxusautója a május végén megrendezésre kerülő Lipcsei Autószalonon mutatkozik be Németországban.

A Hyundai eddig nem igazán volt sikeres a magasabb járműkategóriákban – legalábbis itt, Európában. A Genesis Coupé modell forgalmazása 2013 végével meg is szűnt a kontinensen, ám a koreaiak nem adják fel: a május 31. és június 8. között Lipcsében megrendezésre kerülő autókiállításon mutatják be Németországnak az új Hyundai Genesis luxusautót.

A négyajtós luxuslimuzin a bemutatót követően nyár végétől korlátozott darabszámban kerül értékesítésre, amellyel a Hyundai bemutathatja, hogy feltörekvő márkaként a prémiumkategóriában is képes megfelelő modellt gyártani. Az új Genesis vételárát a Hyundai Motor Deutschland a vásáron fogja nyilvánosságra hozni.


A majdnem ötméteres limuzin 3,01 méteres tengelytávjának köszönhetően nagyvonalú helykínálattal és magas szintű kényelemmel kényezteti utasait. A Genesis azonban a vezetéstámogató rendszerek tekintetében is hozza a kor technológiai színvonalát: a márka első ilyen modelljeként az autóba automatikus vészfékrendszer került, amely szükség esetén önálló fékezésre is képes.

Az Amerikában kapható 425 lóerős V8-as motorról az európai vásárlóknak le kell mondaniuk, ehelyett a 315 lóerős V6-os modell kerül értékesítésre a kontinensen, ám az autó ezzel a motorral is ígéretes menettulajdonságokkal bír. Az autóhoz egy nyolcfokozatú automatikus váltó és összkerékhajtási rendszer is jár majd.

A kemény európai konkurencia miatt a Hyundai valószínűleg nem fog sok Genesist értékesíteni, a modell bevezetésének célja elsősorban a márka megítélésének javítása, amelyet az autó minden bizonnyal teljesíteni is fog.   

Forrás: autoflotte.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei