Megérkezett Amerikába a Hyundai Tucson Fuel Cell első szállítmánya


Az amerikai Port Hueneme kikötőjébe megérkezett a Hyundai következő generációs elektromos járműgenerációjának első képviselője, így hamarosan megkezdődhet a Tucson Fuel Cell értékesítése.

A Los Angeleshez közeli Port Hueneme kikötőbe érkező szállítóhajón a Hyundai hagyományos modelljei mellett megérkezett a márka első sorozatgyártásban készülő Tucson Fuel Cell modelljeinek első szállítmánya is. A kiskereskedelmi forgalomban is értékesített üzemanyagcellás autó első példányát néhány héten belül veheti át tulajdonosa az egyik dél-kaliforniai márkakereskedésben.


A Hyundai lízingprogramja keretében a lízingbe vevő mindössze 499 dolláros (kb. 108 eFt) havi bérleti díjért használhatja a Hyundai következő generációs Tucson Fuel Cell modelljét, ez az ár pedig ezen felül korlátlan hidrogén üzemanyag tankolást is tartalmaz. Ez az első olyan alkalom, amikor lakossági fogyasztók egy tömeggyártású, államilag jóváhagyott üzemanyagcellás modellt vásárolhatnak meg összesen három kaliforniai kereskedésből.     

„A hidrogénnel üzemelő üzemanyagcellás autók a környezetbarát elektromos járművek következő generációját képviselik, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy az egyre fontosabbá váló alternatív üzemanyaggal működő járműpiac vezetőivé váltunk” – mondja Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési alelnöke. „A Tucson Fuel Cell hatótávja és újratöltési ideje a benzines modellekével összevethető, így zökkenőmentes átmenetet jelent a hagyományos benzinmotorral hajtott járművekkel. Örömünkre szolgál, hogy dél-kaliforniai ügyfeleink számára minimális kompromisszummal biztosíthatjuk ezt az átmenetet.”


A Hyundai Tucson Fuel Cellt először a Los Angeles/Orange megye régiójában kínálják, ahol az ügyfelek 2 999 dolláros (kb. 650 eFt) kezdőrészlet befizetése után 36 hónapra bérelhetik az autót 499 dolláros havidíj fejében, amiben a korlátlan tankolás is benne van. A vásárlók hatalmas érdeklődést mutattak a Tucson Fuel Cell iránt, hiszen az üzemanyagcellás modell honlapjára 200 ezernél is többen kattintottak.


A korlátlan üzemanyag mellett a Tucson Fuel Cell bérlői bekerültek az eddig csak az Equus modellhez kínált „Az Ön szolgálatában” (At Your Service) vevőszolgálati programba is. Az eddig csak a luxusautóhoz kínált, 2010-ben bevezetett programban a Hyundai kereskedő bármilyen probléma, szervizlátogatás esetén díjmentesen elmegy az autóért, a szerviz idejére csereautót biztosítva, majd az elkészült autót visszaszállítja a tulajdonos otthonához, vagy irodájához

A Tucson Fuel Cell iránt érdeklődő vásárlók a Hyundai weboldalán keresztül indíthatják el a vásárlási folyamatot. A Tucson Fuel Cell elérhetőségét folyamatosan más régiókra is kiterjesztik majd, ahogyan a hidrogén töltőállomások száma bővülni fog.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei