A Hyundai megeszi a konkurenciát Indiában


A Maruti Suzuki és a Honda eladásai is csökkentek az elmúlt hónapban, miközben a Hyundai két legújabb modellje szárnyal.

A Maruti Suzuki két legnagyobb húzómodelljének, a Swift és annak lépcsőshátú Swift DZire változatának eladásai évek óta most először áprilisban csökkentek, miközben a Honda is hasonló tendenciáról számolt be az Amaze modelljénél. Miközben a vállalatok a szezonhatást és a készletek hiányát okolják, fontos megjegyezni, hogy ugyanebben a hónapban a Hyundai Grand i10 és az Xcent modelljének értékesítési eredményei viszont növekedtek.


Áprilisban a Maruti DZire modellből 16 008 darabot vásároltak, amely 17,67 százalékos csökkenést jelent, míg a Swift 15 874 darabos eredménye 4 százalékkal kevesebb, mint  a korábbi időszakban. A Maruti Suzuki számára ez az első olyan időszak, amikor meredeken csökken a Swift páros iránti kereslet. A Suzuki szerint a készletek rövid távú korrekciója miatt mutat csökkenést a kereslet, valójában azonban 8 százalékkal többen választották a Marutit, mint korábban.

A Hondánál még drasztikusabb a csökkenés, hiszen az áprilisi 3 355 darabos Amaze értékesítés 30,85 százalékkal kisebb, ám a vállalat gyorsan reagálva a szezonhatásra fogta a változást. Kiemelték, hogy az áprilisi választások miatt két napra bezárt üzem termeléskiesése jelentősen hozzájárult az eredményekhez, akárcsak a City modell iránt megnövekedett kereslet.


Mindeközben a Hyundai jelentős megrendelés-állománnyal rendelkezik a Grand i10 és az Xcent modelljeire. A koreai gyártó két jól felszerelt és jól árazott termékéből eddig 82 708 autót adott el, ami a Grand i10 esetében havi 10 340 darabos átlagot jelent, de a kisautóra épülő Xcent iránti érdeklődés is látványosan növekszik.

Mivel más autógyártók (pl. Skoda) is a kiskompakt limuzin osztályba való belépését tervezi, így mind a Maruti, mind a Honda számára egyre nehezebb lesz fenntartani vezető pozícióját ebben a szegmensben.   

Forrás: motorbeam.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei