Malajziába is megérkezett a Hyundai i30


Habár már a tavalyi helyi autószalonon kiállították, mégis mostanáig kellett várni arra, hogy a Hyundai megkezdje az i30 modell második generációjának árusítását Malajziában, ahol vadonatúj szalonokban kezdik meg az autó értékesítését.

A Dél-Koreában készülő i30 modell stílusában semmiben nem tér el az európai piacon kapható változatoktól, így ugyanaz az egyedi hatszögletű hűtőmaszk, dinamikusan emelkedő övvonal és formás hátsó kialakítás jellemzi, amelyet a Hyundai Motor Europe németországi fejlesztőközpontjában álmodtak meg.


Belül a jobbkormányos kialakítástól eltekintve szintén ismerős környezet fogad, amelynek prémium érzetét az ezüstös betétek mellett az alapáron adott panoráma napfénytető, a nagyfelbontású TFT SuperVision műszeregység és a közeledésre tükröket kinyitó és az ajtó kilincsét és előterét megvilágító kulcsnélküli ajtónyitás és indítás, valamint az esőszenzor és automatikus fényszórókapcsolás is erősíti.   


Emellett természetesen Malajziában is megjelent az i30 modellben a Flex Steer kormánykarakterisztika-választó rendszer, amelyben a vezető három üzemmód (Normal, Comfort és Sport) közül választhatja ki a számára megfelelőt. A 17 colos felnik mögött elöl MacPherson első és torziós rugós hátsó felfüggesztés bújuk meg, míg az európai modellekben független multi-link rendszerű a hátsó megoldás.


Az i30 motorterében a Hyundai 150 lóerős és 178 Nm nyomatékot előállító 1,8 literes és hengerenkénti befecskendezéses motorja dolgozik, amelyhez hatfokozatú automatikus váltót illesztettek. Az alapfelszereltségbe hat légzsák, menetstabilizáló, telefonkihangosító és USB csatlakozással felszerelt rádió-CD is.


Az öt év vagy 300 ezer kilométeres garanciával rendelkező új i30 kétféle változatban kapható: az Executive változat 127 888 maláj ringgit (kb. 8,8 mFt), míg a sportos karosszériacsomaggal ellátott Sport változat 132 888 maláj ringgittért (kb. 9,1 mFt) kapható Malajziában.


Az i30 mellett az immár 25 tagot számláló 3S központokban (értékesítés – sales, szerviz – service és alkatrész – spare parts) mutatták be először a közönségnek a Malajzia számára kidolgozott Sport szériát, amelyben az Elantra, az i40 és a Tucson karosszéria-kiegészítőkkel felszerelt változatai kaptak helyet.


Emellett az új Hyundai Grand Starex Royale változata is megérkezett a maláj kereskedésekbe, amelyet harsány első hűtőrácsáról és átrajzolt ködlámpafészkeiről lehet azonnal felismerni. A 12 személyes személyszállító egyterű indulóára 156 888 maláj ringgit (kb. 10,8 mFt), míg a minden földi jóval felszerelt Deluxe változatért 177 888 maláj ringgittet (kb. 12,2 mFt) kell fizetni Malajziában.


A bemutatónak helyet adó, Cheras városában működő legújabb 3 S központ 65 337 négyzetméteres területével a legnagyobb ilyen jellegű létesítmény Malajziában, amelyet 6 millió ringgitből (kb. 411 mFt) építettek fel. A hétállásos szervizzel rendelkező kereskedésben olyan magas színvonalú szolgáltatásokkal várják az ügyfeleket, mint a háztól-házig szolgáltatás, munkadíjmentes szerdák, ingyenes autómosás a szervizre érkező autók számára és önálló ügyfélváró.

Forrás: paultan.org

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei