Az Unió politikusai a mindennapokban is tesztelik a Hyundai ix35 Fuel Cellt


Az Európai Unió képviselői továbbra is a mindennapokban próbálhatják ki a Hyundai jövőbemutató üzemanyagcellás technológiájával felszerelt ix35 Fuel Cell modellt.

Az Európai Bizottság által támogatott „Üzemanyagcella és Hidrogén Közös Vállalkozás (FCH JU) ismételten a Hyundait választotta arra a célra, hogy az európai döntéshozók számára bemutathassák az alternatív technológia valódi előnyeit. Az immáron harmadik éve működő projektben az Európa Parlament, az Európai Bizottság és brüsszeli tisztviselők részére két Hyundai ix35 Fuel Cell modell áll rendelkezésre, amelyet a mindennapi közlekedés körülményei között tesztelhetnek. A Hyundai már 2011 októbere óta az FCH JU hivatalos partnere.   

„Azzal, hogy a Hyundai ix35 Fuel Cell modellt már harmadszor is kiválasztották, a márka bizonyítja ezen tiszta mobilitási megoldás úttörő szerepét. A Hyundai és az FCH JU továbbra is közösen dolgoznak majd azért, hogy a hidrogénalapú üzemanyagcellás technológiát előtérbe helyezze” – mondta Byung Kwon Rhim, a Hyundai Motor Europe elnöke.   



„Az üzemanyagcellás és hidrogénalapú technológia láthatósága egy piacra érett modellben, a kézzel fogható vezethetőséggel, tapasztalattal együtt döntő fontosságú tényezők ahhoz, hogy a kulcsfontosságú döntéshozók megértsék a technológia naprakészségét” – mondta Bert De Colveaer, a FCH JU ügyvezetője. 

Ám a Hyundai ix35 Fuel Cell nemcsak Brüsszelben van úton: francia, dán és finn magánvállalatok ugyanúgy a mindennapokban használják az üzemanyagcellás modellt, mint Nagy-Britannia és a skandináv államok, Norvégia, Svédország és Dánia kormányzati hivatalai is. Az FCH JU által finanszírozott „Hidrogént az innovatív járműveknek” elnevezésű projektjének keretében, amelyben a hidrogén üzemanyagtöltő állomások hálózatának kiépítésében vesz részt, a Hyundai további 75 autót szállít az európai nagyvárosokba, köztük az olasz Bolzano, az ausztriai Innsbruck, a németországi München és Stuttgart városába is.


2013 januárjában a Hyundai a világon az első autógyártóként megkezdte a hidrogénnel üzemelő üzemanyagcellás modelljének sorozatgyártását. A Hyundai ix35 Fuel Cell modellt egy 136 lóerős elektromos motor mozgatja, amely kizárólag vízpárát bocsát a levegőbe. 160 kilométeres végsebességével és közel 600 kilométeres hatótávjával eközben az autó bizonyítja mindennapi használhatóságát. A Hyundai már 1998 óta fejleszti az üzemanyagcellás technológiát a vállalat koreai Nabukban található speciális fejlesztőközpontjában.

Forrás: hyundai-presselounge.deglobalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei