Dízelváltozat készül a Hyundai Grandeurből


A Hyundai a májusi Busan Autószalonon kívánja bemutatni a Grandeur modell dízelmotoros változatát, amellyel az egyre népszerűbb importmodelleknek kíván ellenfelet állítani.

A korábban már bevezetett hibridváltozat után a Hyundai Motor a május végén megrendezésre kerülő Busan Autószalonon rántja le a leplet a megújuló középkategóriás Grandeur modelljének dízelváltozatáról, amelyben a konszern 200 lóerő körüli teljesítményű 2,2 literes CRDi erőforrása kapott helyet. Az új változat várhatóan az év második felétől kerül kereskedelmi forgalomba Dél-Koreában.


Dél-Korea legnagyobb autógyártójaként a Hyundai az importautók fenyegetésére válaszként emellett az eseményen mutatja be vadonatúj, egyelőre „AG” kódnéven ismert új prémium modelljét, amely a Grandeur és a Genesis modellek közé illeszkedik a kínálatba.


A Hyundai teljes modellválasztékát felvonultatja az autókiállításon, mivel Busan városa és a szomszédos Gyeongsang tartomány Szöul mellett az importautók legnagyobb piacának számít. A külföldi autómárkák kereskedéseinek száma a régióban mára meghaladta az ötvenet, amelyből 30 Busan és Ulsan városában nyílt. A régióban értékesítették tavaly a külföldi autók 22 százalékát.

Az importmárkák népszerűségének növekedése miatt a Hyundai áprilisban egy hatalmas bemutatótermet is nyitott az autószalonnak is otthont adó Busan városában.

Forrás: english.chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei