Hobbiterepjárók és többcélú járművek adják a koreai export javát


A dél-koreai autóexport 37,5 százalékát a hobbiterepjárók (SUV) és a többcélú (MPV) járművek adták az idei év első negyedévében, amellyel részesedésük a legnagyobb a járműkategóriák között.

A Koreai Autógyártók Szövetségének (KAMA) tájékoztatása szerint a Hyundai csoport és a GM Korea összesen 282 848 hobbiterepjárót és többcélú járművet exportált idén január eleje és március vége között. Ezt csak a 303 942 darabos kompakt és kiskompakt modellek exportja szárnyalta túl, így a 753 296 darabos teljes export 40,3 százalékát teszi ki. A városi kisautók a teljes mennyiség 9,2 százalékát, míg a középkategóriás modellek 6,7 százalékát tették ki az első negyedévben.   

Az exportált koreai autók száma 1,4 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot, amely mögött a Hyundai, Kia és a Ssangyong Motor által gyártott gépkocsik iránti erős kereslet áll.


A KAMA szerint az utóbbi években folyamatosan emelkedik a hobbiterepjárók és többcélú járművek exportja, amelynek mértéke felzárkózott a kompaktokhoz. „2012-ben a kisautók aránya 47,1 százalék volt szemben a SUV és MPV 30 százalékával, ám a különbség azóta jelentősen csökkent” – mondja a szervezet.

A tíz legkeresettebb exportált autó közül öt modell is SUV vagy MPV. A negyedik helyen a Chevrolet Trax áll, míg ötödik a Kia Soul, de mögöttük a listán szereppel még a Hyundai Tucson ix és a Santa Fe, valamint a Kia Sportage modelljei is.

A KAMA szerint a hobbiterepjárók és többcélú járművek iránt egyre fokozódik a tengerentúli kereslet. Autóipari szakértők szerint a hobbiterepjárók átvették a korábbi kombik szerepét, míg a többcélú járművek, a kis egyterűek számos piacon a családok legfontosabb közlekedési eszközévé váltak.    

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei