Havonta 10 ezernél több Hyundai Sonata fogy Dél-Koreában


2012 óta először fordult elő egy új modellel Dél-Koreában, hogy havi értékesítési eredménye átlépte a 10 ezer darabos küszöböt. Ez most a Hyundai Sonatával fordult elő.

Iparági értékesítési adatok szerint a Hyundai új Sonata (LF) modelljéből 2014. áprilisában 11 904 darab kelt el Dél-Koreában. Amennyiben ehhez hozzáadjuk a még kapható korábbi generációs modellek értékesítési eredményét, akkor összesen 15 392 Sonata talált gazdára a Hyundai egyik legfontosabb, saját piacán.

Ez 2012 márciusa után az első olyan alkalom, amikor egy modell havi értékesítési eredménye átlépte a tízezres darabszámot. Akkor az új Elantra modell eredménye 10 059 darab volt.


Az importmárkák egyre erősödő agresszív marketinghadjárata és a stagnáló piaci környezet miatt eddig úgy tartották, igen nehéz lenne egyetlen modellnek is átlépnie a tízezres küszöböt. Azzal, hogy a Hyundai Sonatának most mégis sikerült ez, az iparági szakértők szerint a hazai autópiac ismételt fellendülésére utalhat.

Amióta 2000-től Dél-Koreában importált autókat is forgalmaznak, összesen hat modell 55 alkalommal ért el ilyen rekordot. Az Elantra mellett a Hyundai Sonat és a Grandeur, a Kia Picanto és az Optima, illetve a Chevrolet/Daewoo Rezzo modellekből sikerült az elmúlt 13 évben tízezer darabnál többet értékesíteni. A havi listán legtöbbször, 25 alkalommal az Elantra szerepelt, a Sonata 18, aa Grandeur és a Picanto 5-5, a Rezzo és az Optima pedig 1-1 hónapban lépte túl a tízezres határt.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei