Jövőre Argentínában is kapható lesz a Hyundai i10


Miután Chilében és Uruguayban is kapható lesz, 2015-től Argentínában is bemutatkozik majd a Hyundai i10 Grand változata.

Az indiai autóipar sokban hasonlít a dél-amerikaihoz, hiszen mindkettő magas potenciállal rendelkező feltörekvő piacnak számít, ahol minden autógyártó nagy profitot remélve kopogtat. A két autópiacon azonban igen kevés az azonos típus, amelyek közül kivétel lesz a nemsokára Chilében és Uruguayban is kapható, indiai gyártású Hyundai Grand i10, amelynek indiai sikerét a Hyundai most Dél-Amerikában is meg kívánja ismételni. Éppen ezért lesz kapható a kisautó 2015-ben Argentínába is bemutatkozik majd.  


Amennyiben a Grand i10-et Argentínában is bemutatják, ez egyben azt is jelenti, hogy a az i20 modellre épülő HB20 továbbra is csak Brazíliában lesz elérhető. A HB20 rendkívül sikeres Brazíliában, amely rengeteg helyi díjat és elismerést kapott már a bemutatása óta. Amikor a modell gyártása 2012-ben elindult, rengeteg pletyka kelt szárnyra azzal kapcsolatban, hogy a HB20-at idővel a környező országokba sőt, akár Indiába is exportálhatják. Ám ezt még ma is gátolja a Hyundai brazil gyárának korlátozott kapacitása, amely miatt érthető, ha a Hyundai más modellekkel próbálja pótolni a hiányt a térségben.  


A Hyundai Grand i10 2013-as bemutatása után szinte azonnal az indiai eladási listák élére ugrott és számos helyi díjat is kapott. A Hyundai i10 és i20 közé érkezett prémium kisautó kétféle motorral kapható Indiában.

Forrás: indiancarsbikes.in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei