Újabb luxusautóval bővül a Hyundai kínálata


Dél-Korea idei legnagyobb autószalonján a Hyundai a Grandeur dízelváltozata mellett egy vadonatúj prémiumkategóriás limuzint is kiállított.

A Busani Autószalonon egyelőre gyári kódnevén, AG-ként bemutatott új modell a Grandeur és a Genesis limuzinok közé érkezik, amely ősszel kerülhet értékesítésre Koreában. Az autóval a Hyundai nem titkolt célja, hogy visszahódítsa azokat az elsősorban középkorú ügyfeleket, akik az elmúlt néhány évben a hazai márka helyett a német prémiumgyártók, az Audi, BMW és Mercedes-Benz autóit választották.


A Hyundai szerint az AG „csendes és kifinomult vezetési kényelmet kínál, miközben számos fejlett kényelmi eszközzel is felszerelték”. Az autógyártó azt is reméli, ezzel a modellel megerősítheti a Hyundai prémium képét Koreában.


Az elsőkerék-meghajtású modell a Grandeur padlólemezére épült, ám annál kifinomultabb, komolyabb formatervet kapott, amely illeszkedik a Hyundai által a Genesisszel megkezdett Folyékony Szobrászat 2.0 stílusirányzathoz. A sajtóanyag egyelőre nem sokat árul el az AG paramétereiről, a kiállított modell ablakai is lesötétítve maradtak. A Hyundai szerint további információkat a piaci bevezetéshez közeledve adnak majd.   


Az AG mellett Busanban megérkezett a 2015-ös modellévre felfrissített Grandeur is, amely átrajzolt, ledes ködlámpákkal kiegészített első lökhárítót, új hűtőrácsot és átalakított hátsó elrendezést kapott, míg belül újratervezték a középkonzolt, ahol immár alapáron egy 8 colos navigációs kijelző is megtalálható.  


A motorháztető alatt egy vadonatúj, Euro 6 normának is megfelelő 2,2 literes dízelmotor az újdonság, amely 202 lóerős teljesítményt és 441 Nm maximális nyomatékot képes leadni. Emellett továbbra is a kínálat része maradt a 2,4 literes benzines erőforrás is, amely a kisebb módosításoknak köszönhetően 190 lóerősre izmosodott.


A frissített Grandeurbe természetesen bekerültek a modern vezetéstámogató eszközök is, így a holttérfigyelő rendszer és a frontális ütközésre figyelmeztető rendszer mellett a sávelhagyásra is figyelmeztet az új modell. Az ügyfelek kényelmét ezen felül továbbfejlesztett automata parkolóasszisztens és automata csomagtér-nyitó szolgálják.   


„A nehezebb üzleti körülmények és a keményebb verseny miatt a Hyundai Motor folyamatosan igyekszik olyan termékeket és szolgáltatásokat kínálni ügyfeleinek, amelyek szilárd alapot jelenthetnek” – mondta Choong Ho Kim, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója. „A vásárlói elégedettséget mindennél előrébb helyezzük, amelyek középpontjában az ügyfelek igényei alapján készült frissített Grandeur és AG modellek állnak.”

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei