Három autóval indul a Hyundai a Lengyel-ralin


Három darab Hyundai i20 WRC áll majd rajthoz a FIA Rali világbajnokság (WRC) hetedik futamán, a június 26-29. között zajló Lengyel ralin, amelynek szakaszait Lengyelországban és Litvániában rendezik meg.

A Hyundai Motorsport versenyzői, Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul ismét az első számú csapatként indulnak a futamon a 7. számú autóban, míg a finn Juho Hänninen és Tomi Tuominen párosa sorban második alkalommal csatlakozik a csapathoz a 8. számú versenyautóban. Mivel a ralin gyors, lendületes murvás szakaszok lesznek, amelyek különösen jól kézre állnak a finn pilótáknak, az alzenaui csapat magától értetődő választásként döntött úgy, hogy Neuville mellett Hänninent állítja a rajtvonalra.

Ahogy az korábban már ismert volt, a 20. számú Hyundai i20 WRC modellel Hayden Paddon és John Kennard kísérel meg pontot szerezni a Hyundai Motorsport N csapata számára. A WRC naptár következő állomásaként a Lengyel rali újszerű kihívást tartogat a Hyundai Shell WRT és pilótái számára egyaránt, hiszen most először indulnak ezen a versenyen.


A Hyundai Motorsport is részt vesz az idei Goodwood Sebesség-fesztiválon; a Hyundai i20 WRC volánjánál a spanyol Dani Sordo ül majd. Ez lesz a Hyundai i20 WRC első nyilvános szereplése Nagy-Britanniában. 

Sordo a legendás 1,86 kilométeres Goodwood Hillclimb hegyi felfutón és a nézők körében rendkívül népszerű Forest Rally Stage erdei raliszakaszon is végig megy, naponta kétszer, június 27 és 29 között; a Lengyel rali hétvégéjén.

A Hyundai Shell World Rally Team örömmel osztja meg másokkal a Hyundai i20 WRC élményeit és izgalmait. Így ülhetett be a navigátor ülésébe Rosanna Tennant, az internetes autós sportmagazin, a Pole Position riportere. Rosannát maga Thierry Neuville vitte el egy útra a Hyundai i20 WRC fedélzetén Portugáliában. 

Az interneten már több mint 25 ezren nézték meg azt az izgalmas és szórakoztató videót, amely Rosanna kapcsán bemutatja a Hyundai i20 WRC magával ragadó élményét:


Forrás: Hyundai Holding Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei