Exportra továbbra is elérhető a Hyundai Accent Indiában


A Hyundai Algériában továbbra is kínálja az Accent modellt, amely ráadásul bővített felszereltséggel akár 2017-ig kapható lesz az országban.

A korábbi hírekkel ellentétben Indiában mégsem szűnt meg teljesen a 15 éve gyártásban lévő Hyundai Accent LC modell gyártása, csupán az indiai piacról vonták vissza a típust. Exportra azonban továbbra is gyártják az Accentet, amely most ráadásul új, GLS változatban is kapható Algériában. Ebben a dupla első légzsák mellett blokkolásgátló is helyet kapott azért, hogy megfeleljen az országban most életbe lépő szabályozásnak.     


A GLS változatban légkondicionáló, első és hátsó elektromos ablakok, szervokormány, központi zár, MP3 képes rádió-CD és első ködlámpák is megtalálhatóak. Az új modell 1 069 000 dinárba, azaz 3 millió forintba kerül Algériában.

Úgy látszik, az idősödő Accent modell néhány piacon még mindig képes labdába rúgni olyan ellenfelek mellett, mint a Dacia Logan, vagy éppen a Peugeot 301. Iparági források szerint Algériában még mindig nagy a kereslet az Accent iránt, így éves szinten 24 ezer darabot rendeltek a Hyundai indiai gyáregységétől.


Az Accent még a kétezres évek elején mutatkozott be Algériában és tavaly 13 ezer algériai választotta ezt a típust annak ellenére, hogy a Renault Clio Campus után ez az autó a legidősebb a piacon és ahol olyan konkurensek találhatóak, mint a Peugeot 301, Citroen C-Elysée, a Renault Symbol és a Dacia Logan. A pályafutása során kétszer (2004 és 2010) átalakított modellt egy 1,5 literes négyhengeres benzinmotor és egy ötfokozatú sebességváltó párosa mozgatja.

Indiában azonban az Acccent helyét a Grand i10 modellre épülő Xcent vette át. Az Auto Algerie magazin szerint az Accent megbízható és alacsony fenntartási költségekkel üzemeltethető modellként nagy tekintélyt vívott ki magának a kategóriában, ezért a Hyundainak nem érdeke az autó gyártásának leállítása.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei