200 ezer autót hív vissza a Hyundai Ausztráliában



A Hyundai bejelentette, hogy a hibás féklámpa-kapcsoló miatt több, mint 200 ezer autót rendel vissza márkaszervizeibe Ausztráliában és Új-Zélandon.

Habár korábban vonakodott elrendelni és a kormányzat előtt is tisztázni tudta magát, most mégis úgy tűnik, hogy a vállalat szervizkampány keretében orvosolja a problémát. A visszahívással a Getz (2002-2011), i30 (2007-2012), Elantra (2006-2011), Santa Fe (2006-2012), Tuscon (2004-2010), ix35 (2009-2011) és az iMax/iLoad (2008-2011) modellek érintettek, amelyből az érintett modellek darabszáma eléri a 227 ezer darabot, ám a Hyundai kihangsúlyozta, hogy nem az összes modellnél található hibás alkatrész, csupán bizonyos gyártási időszakokban készült járművekben.

A diagnosztizált probléma egy hibás alkatrész beépítése volt a fékrendszer összeszerelése során, amely egy jelet küld az autó fedélzeti számítógépének, amikor a vezető megnyomja a fékpedált. A számítógép pedig ezen jel alapján működteti a féklámpákat, amely a hibás kapcsoló miatt néhány esetben nem működhet megfelelően – késve gyullad fel, vagy nem teljes fényerővel világít.


A Hyundai ezen felül olyan jelentéseket is kapott, amelyek szerint néhány esetben az autó nem indult, vagy a sebességváltót nem lehetett ’P’ állásból kivenni, illetve a tempomat sem működött.

Bill Thomas, a Hyundai szóvivője elmondta, hogy a Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium kivizsgálta az ügyet és kijelentette, nincs szükség biztonsági visszahívás elrendelésére. „A jelentést bemutattuk a kormányzatnak, amely áttekintette és úgy döntött, nincs szükség további intézkedésre.” – mondta Thomas. „Ennek ellenére szervizkampány keretében igyekszünk orvosolni a problémát.”

A Hyundai importőre már felvette a kapcsolatot a márkakereskedőkkel, akik ezután értesítik ügyfeleiket.

Forrás: stuff.co.nz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei