A Hyundai Solaris a második legkelendőbb Oroszországban



A dél-koreai Hyundai Motor Solaris modellje az év első három hónapjában a második legnépszerűbb autó volt az orosz autópiacon.

A moszkvai Európai Üzleti Szövetség adatai szerint a Hyundai idén január és március között összesen 25 388 darabot adott el a helyi piacon Solaris, míg a világ más tájain továbbra is Accent néven árusított modellből a hazai piacon. A Solaris értékesítése azonban hat százalékos csökkenést mutat a tavalyi év hasonló időszakához képest.  

A Solarist a testvérmárka Kia Rio modellje követi a ranglistán, amely szintén a Hyundai szentpétervári üzemében készül. A Kia 19 781 darabot értékesített a Rioból az év első negyedévében, amely 8 százalékos növekedést jelent a tavalyi adatokhoz viszonyítva.


Az orosz autópiacot továbbra is a Ladákat előállító AutoVAZ uralja, amelynek Granta modelljéből 37 169 darabot vásároltak az oroszok, így a modell értékesítési eredménye idén 120 százalékkal haladja meg a tavalyi időszakét.

Az összes értékesítési eredményt nézve a Hyundai 1 százalékkal visszaesve 40 714 darabot tudott eladni, míg a Kia 41 724 darabbal hat százalékot javított tavalyi eredményén. Ezzel az eredménnyel a Hyundai csoport piaci részesedése a 2012-es 13,1 százalékról 13,4 százalékra nőtt Oroszországban.

Forrás: globalpost.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei