Sokkolta a nézőket a Hyundai legújabb reklámja



A Hyundai üzemanyagcellás ix35 Fuel Cell modelljét hirdető reklámfilmjében egy öngyilkosjelölt kísérletét láthatjuk, ami csúfos kudarcot vall. Akárcsak maga a film is.   

A koreai autógyártó azonnal bocsánatot kért és visszavonta azon reklámfilmjét, amelyben egy férfi úgy akar véget vetni életének, hogy a garázsban álló hobbiterepjárója kipufogógázát vezeti be az utastérbe. A koncepció lényege azonban, hogy a férfi egy hidrogénnel üzemelő ix35 tulajdonosa, amely így csupán vízgőzt enged a férfira, így az akció meghiúsul.    


A filmet a Hyundai európai reklámügynöksége, az Innocean Europe készítette. „A Hyundai Motor őszintén elnézést kér ezért az agresszív reklámért.” – közölte a vállalat közleményében. „A reklámfilmet az Innocean Europe készítette számunkra, ám a Hyundai kérése, vagy jóváhagyása nélkül kezdte sugározni azt. A film teljes mértékben ellentétes a mi értékrendünkkel és a társadalom értékeivel is. Nagyon sajnáljuk mindazt a szorongást és félelmet, amelyet ez a videó esetleg kiválthatott. Még jobban sajnáljuk, hogy olyanokat is érzékenyen érinthet, akik átéltek hasonló személyes tragédiákat.” – áll a közleményben.

Jelenleg még kérdéses, hogy a reklámfilm hol jelent meg először. „Legjobb tudomásom szerint a film soha nem került fel egyetlen Hyundai honlapra vagy Youtube fiókra.” – mondja a Hyundai Motor America szóvivője, Chris Hosford.


A most 27 éves reklámszövegíró, Holly Brockwell blogjában a filmmel kapcsolatos megrázó élményeiről írt, hiszen saját apja nagyon hasonló körülmények között vetett véget életének. „Amikor elindult a film és megláttam a gyönyörűen kidolgozott felvételeken a szigetelőszalaggal körberagasztott autóablakokat, amelyen bevezettek egy csövet, elkezdtem reszketni, de annyira, hogy le kellett tennem a kezemben tartott italt, mielőtt az kiömlene. Aztán keservesen sírni kezdtem” – írja. „Még akkor sem tudtam abbahagyni a sírást, amikor kiderült, a férfi mégsem halt meg, köszönhetően az új motortechnológiának.”


„Emlékszem, kinéztem az ablakon és láttam a rendőröket, mentősöket és gyerekként nem értettem, mi történik.” – folytatja Brockwell. „Arra is emlékszem, hogy anya leültetett és elmagyarázta, hogy apa elaludt és nem fog felébredni soha többé. Könnyek között a kérdésemre azt is hozzátette, hogy nem, sajnos nem tud elvinni a barátnőm jövő heti szülinapjára sem. Nem tud visszajönni a mennyből még arra az egy napra sem, de biztosan szeretne, ha tudna. Később kiderítettem, hogy úgy halt meg, hogy a húgom puha játék nyusziját tartotta az ölében.”

Brokwell a videót egy kollégájától kapta a Twitteren keresztül. Amíg meg nem látta, nem is tudta, miről szól a hirdetés. „A reklám nem sértő, viszont elszomorító.” – mondja a nő.


A Hyundai nemrég jelentette be, hogy megkezdte első üzemanyagcellás ix35 Fuel Cell modelljének sorozatgyártását, amelyből tervei szerint 2015-ig ezer darabot kíván értékesíteni.


Forrás: bbc.co.ukcnn.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei