Új modellek érkeznek a Hyundai indiai kínálatába


A Hyundai Motor India hamarosan több új modell, többek között egy kompakt szabadidő-autó, egy kis egyterű és az i10 és i20 közé egy kompakt kisautó bevezetésére készül.

Erről Bo Shin Seo, a HMI vezérigazgatója beszélt nemrég, aki azt is elmondta, a bemutatkozások sikerességét a HMI nemrégiben végrehajtott dízelmotor-kapacitásbővítés is elősegíti majd.

Seo szerint a Hyundai anyavállalata „igen erős modellpalettával rendelkezik, a HMI pedig hamarosan ezt a kínálatot egy kompakt hobbiterepjáróval bővíti ki. Ez érkezik hamarabb, majd követi egy kis egyterű.” A kompakt szabadidő-autók szegmense igen nagy növekedést mutat Indiában, főképp a Renault (Dacia) Dusternek köszönhetően, miközben a Hyundai legnagyobb indiai riválisa, a Maruti már piacra is dobta Ertiga egyterűjét, amelyet további modellek követnek majd. A Ford, a GM szintén bemutatta már kisebb terepjáróit.  


A személyautók sikerességének egyik kulcskérdése Indiában a dízelmotor-kínálat. Az elmúlt évben a Hyundai indiai értékesítéséből 28 százalék dízelmotorral hagyta el a gyártósort. „300 millió dollárt fektettünk be a flexibilis motorgyártó üzemünkbe, amelynek eredményeként annak kapacitása évi 300 ezer darabra nőtt. Ezzel a lépéssel mentesülünk a kormányzat jövőbeli esetleges megszorításai alól, valamint a változó árfolyamoktól is, hiszen immár nem szorulunk a dízelmotorok importjára.” – mondja Seo.

Habár a vállalat nem tervezi a jelenleg forgalmazott 1,1 liternél kisebb hengerűrtartalmú motorok bemutatását, további benzines és dízelmotorral felszerelt kompakt modellek bevezetését is fontolóra veszi. „A Hyundai jelenleg teszteli az i10 és i20 közé pozicionált új modellt, amely egy teljesen új, az i10-nél gazdagabb szegmenst nyit meg.” – állítja Seo.  

Ezzel szemben a HMI biztosan nem megy az Eon méretosztálya alá.”A márka pozíciója a modern prémium irányba mutat, így az Eonnál nem adhatjuk alább.” – tette hozzá Seo.

Forrás: indiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei