További Velostereket hív vissza a Hyundai


A Hyundai bejelentette, hogy a tavalyi visszahívás nyomán további Veloster modelleket hív vissza márkaszervizeibe azonos probléma miatt.

A Hyundai még tavaly rendelte el bizonyos a 2012-es Veloster modelljeinek bizonyos gyártási időszakú, üvegtetővel felszerelt változatainak visszahívását, miután a nyitható panorámatető minden előzetes figyelmeztetés nélkül szétrobbanhat. A gyártó döntése szerint most újabb 6 100 darab Velostert hívnak vissza ugyanilyen probléma miatt.   

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) honlapja szerint ugyanis a most behívott, hibás üvegtetővel szerelt autók 2011. július 4. és 2011. október 31. között készültek.   


Az NHTSA-hoz eljuttatott Hyundai dokumentációban az autógyártó közölte, hogy további 5 835 darab, Egyesült Államokba és Puerto Ricoba szállított, üvegtetővel felszerelt Veloster modellt sorolt a hibás járművek közé, így a visszahívás immár közel 20 ezer autót érint.

Korábban az autógyártó közölte, hogy a Veloster modellek panoráma üvegteteje a gyártási eljárás során meggyengülhetett, amely később berobbanhat, sérülést okozva a vezetőnek és utasainak egyaránt. Legalább öt ember szenvedett kisebb sérüléseket a Veloster üvegtetejének ilyen jellegű hibája miatt, ám szerencsére egy jármű sem ütközött emiatt eddig.

Az NHTSA tavaly októberben indított vizsgálatot az ügyben, miután 11 tulajdonosi bejelentés érkezett az összetörött panorámatetők ügyében.

A Hyundai értesíteni fogja vásárlóit és márkaszervizeit egyaránt, utóbbiak díjmentesen átvizsgálják a Velosterek tetőablakait és amennyiben felfedeznek bármilyen hibát, garancia keretében kicserélik a panorámatetőt.  

Forrás: thecarconnection.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei