Szakemberekkel erősít a Hyundai WRC csapata



Michel Nandan januári kinevezése óta a Hyundai WRC csapata az alzenaui bázis kiépítése és a WRC sportautó felkészítése mellett további szakemberekkel erősítette meg a csapat technikai, sport és marketing részlegét.

Az immár teljes kapacitással működő Hyundai Motorsport GmbH technikai részlege a projekt kezdete óta folyamatosan fejlődik. A fejlesztésben a kezdetektől részt vesz Bertrand Vallat fő konstruktőr, aki december óta vezeti a mérnöki munkálatokat. A francia szakember legutóbb a Peugeot Sportnál tevékenykedett, ahol a listavezető 207 S2000 kialakításában vett részt.  

Bertrand Vallat
Stephane Girard, a Hyundai Motorsport frissen kinevezett motorfejlesztője szintén kulcsfontosságú szerepet tölt be a csapatban. Stephane mélyrehatóan ismeri a motorsport technológiáját, amelyet többek  között a Peugeot Sport, a Maserati Corse, a Subaru World Rally Team és Citroen Sport keretei között kamatoztatott eddig.

Alain Penasse
Az 51 éves belga Alain Penasse április 22-től tölti be a csapat ügyvezetői tisztét, aki fontos szerepet játszik a csapat napi feladatainak és fejlesztésének koordinálásban. Ő szintén nagy tapasztalattal rendelkezik a rali világában, hiszen korábban a Toyota Team Europe és a Peugeot Sport csapatának tagja volt, de neve a Michelin gumigyártóhoz és a Rally Ypres szervezőhöz is köthető.   

Ernst Kopp
Korábban a Toyota ralicsapatában, később a Le Mans, majd az F1-ben is tevékenykedő Ernst Kopp vezeti a Hyundai Motorsport karosszériaépítő részlegét. Annak érdekében, hogy az i20 WRC változata az év második felében tökéletes formájában tudja megkezdeni a teszteket és a jövő évi versenysorozatot, Ernst az autó megépítését tapasztalt technikai csapattagok alkalmazásával kezdi meg.

Stefan Ph. Henrich
A Hyundai Motorsport az autó építésének különböző területei mellett odafigyel a közvéleményre is, így létrehozták a Marketing&PR osztályt, amelyet immár Stefan Ph. Henrich vezet. Stefan jól ismeri a kommunikáció fortélyait, hiszen 12 éve a Hyundai Motor Europe-nál dolgozik, legutóbb ő volt a HME szóvivője. Munkáját több, az autósportban és az autóiparban magasan képzett és felkészült munkatársakból álló csapat segíti.   


„Az év eleje óta rohamtempóban fejlődünk, amelynek eredményeként immár betöltöttünk minden olyan kulcspozíciót, amely a sikeres működéshez szükséges.”” – mondja Michel Nandan csapatfőnök. „Nagy és izgalmas feladat előtt állunk, hiszen kilenc hónap áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy néhány rajz alapján felkészítsük a versenyautónkat a következő évi küzdelmekre. Most már az iparág legképzettebb szakemberei vesznek körül, így biztos lehetek benne, hogy elérjük ambiciózus célunkat és ott lehetünk a 2014-es FIA World Rally Championship rajtjánál. Miközben egy igazán mozgalmas év vár ránk, úgy hiszem, hogy csapat motorsport iránti elkötelezettsége és szenvedély sikerre vezet bennünket.”

Forrás: cision.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei