A Hyundai innovatív fényjátéka Milánóban



A Hyundai az idei Milánói Dizájnhét alkalmából bemutatta azon innovatív fényszobrát, amely a vállalat folyékony formanyelvi filozófiáját hivatott demonstrálni.

Az április 9. és 14 között zajló, Európa egyik legrangosabb divateseményén a Hyundai célja a márka újabb magasságokba emelése nemcsak az autóipar, de a dizájnvilág színpadán is. A „Mozgó folyékony szobor” névre keresztelt projekt egy olyan egyedi installáció, amely fényforrások segítségével hoz létre virtuálisan mozgó szobrokat, eközben pedig a folyékony szobrászat alkotóelemeit, a természet inspirációját és annak a változó környezethez alkalmazkodását mutatja be. A Hyundai Design Center által létrehozott fénylő szobor interaktív formájában hozza közelebb a Hyundai esztétikai nyelvezetét a látogatók számára.    


„A Milánói Dizájnhéten történő részvételünk által reméljük, hogy innovatív módon mutathatjuk be a folyékony szobrászat rejtelmeit vásárlóink számára. A jövőben is keressük azokat az egyedi lehetőségeket, amellyel szélesebb körben is bemutathatjuk a Hyundaira jellemző forma jellegzetességeit.” – mondta Suk-Geun Oh, a Hyundai Motor Company elnökhelyettese, aki a vállalat Design Centerét is vezeti.   

A művészet más ágainak különleges keverékével, többek között a német Nikeata Thompson koreográfus által komponált zenével és tánccal összehangolt fényszobrot a Milánói Dizájnhét Art Point elnevezésű ideiglenes múzeumában állították ki. az esemény ideje alatt Jan Jelinek, a kortárs elektronikus zene egyik kiemelkedő alakja kínál lehetőséget arra, hogy a nagyérdemű publikum betekinthessen és megtapasztalhassa a művész saját ritmusvilágát.


Az ezer négyzetméteres területen, egy medence felett felállított 12 ezer átlátszó gömb mozivászonként funkcionál, amelyet nyolc nagy teljesítményű lézerfény egészít ki. A hét percenként ismétlődő, a természet külső körülményekhez való állandó alkalmazkodását bemutató fényjáték első részében lézerfénnyel virtuális esőt mutatnak be, amelyet egy olyan interaktív rész követ, amelyben az emberi jelenlét meglepő háromdimenziós képeket hoz létre. Az interaktív részvételt egy különleges 3D érzékelő rendszer teszi lehetővé, amely az emberi test melegének érzékelésével lehetőséget ad a látogatók számára a gesztusaik használatával különböző vonalak és alakok létrehozására.  


Az interaktív részvétel által a látogatók megtapasztalhatják a Hyundai formatervezési filozófiájának lényegét is, valamint eközben ráébrednek a harmónia, rugalmasság és alkalmazkodóképesség fontosságára is.


A folyékony szobrászat kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy a Hyundai végre megteremthesse hírnevét a világ autógyártói között nemcsak minőségi, de formai szempontból is. A természet alkotómunkáját alapul vevő innovatív és egyedi formanyelv nagy mértékben hozzájárul a Hyundai jelenlegi autóinak erős karakteréhez, amelyek szoborszerű formavilága rugalmas és sima, karcsú profilt és dinamikus erőt sugároz.   


A Hyundai formatervezői nagyra értékelik a természet folyékony szépségét azáltal, hogy olyan autókat építenek, amelyek többek egyszerű termékeknél, hiszen a művészeti értékek felhasználásával műalkotást készítenek.  



Forrás: cision.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei