Tízezer munkást vesz fel a Hyundai alvállalkozóin keresztül



A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy további 10 ezer munkavállalót kíván alkalmazni a beszállítókon és alvállalkozóin keresztül idén.

A cél érdekében a koreai autógyártó óriás március közepén Szöulban 430 kisebb partnerei részére állásbörzét tartott, ahol több, mint 20 ezer álláskereső fordult meg. A szöuli rendezvényt Gwangju és Daegu városában is állásbörzék követték.

„Reményeink szerint a rendezvényeinken új munkahelyek jöhetnek létre, amelyek segítenek alvállalkozóink munkaerő-hiányán.” – mondta a Eok-jo Kim, a Hyundai Motor elnökhelyettese. „Így még több erőforrást tudunk biztosítani munkahelyteremtésre.”


A dél-koreai kormányzat közös növekedési stratégiájának részeként a Hyundai még inkább támogatja beszállítóit, akik létfontosságúak a vállalat által gyártott járművek minősége és a fenntartható bővülés szempontjából. Az autógyártó szerint annak 300 közvetlen beszállítója 210 millió dollárral járult hozzá a vállalat eladási eredményeihez, amely 10,6 százalékkal magasabb a 2011-es eredménynél.

A Hyundai és a beszállítók közötti átlagos szerződéses időtartam 27 év, amely több, mint a fele az iparág 11,1 éves átlagánál. A partnerek 95 százaléka több, mint 11 éve kapcsolatban áll a vállalattal, míg 25 alvállalkozó már a Hyundai 1967-es megalakulása, azaz több, mint 40 éve a cég termékeihez állít elő alkatrészeket.


A Hyundai növekedés-megosztási politikájának további jellemzője a külföldi beszállítók támogatása, amely Kínában a 2001-es közös vállalat létrehozását követően már éreztette hatását. Jelenleg nagyságrendileg mintegy 600 beszállító és alvállalkozó működik közre a Hyundai külföldi gyárainak termelésében és azok értékesítésében.  

„A Hyundai erőssége a gyors reagálási képesség a piaci helyzet változásaira. Ellentétben az alkatrészeit otthon gyártó egyéb autógyártókkal, mi a helyi beszállítókon keresztül szerezzük be azokat.” – mondta egy Hyundai alkalmazott. „Ezek a cégek dolgozhatnak más autógyártóknak is, így biztosítva a Hyundai eladásaitól független profitjukat. Az ő versenyképességük hosszabb távon fokozza a mi termékminőségünket is.”

Forrás: chinadaily.com.cn

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei