Első fotók a megújuló Hyundai Elantráról



Ahogyan arról már korábban is szó volt, a Hyundai elérkezettnek látja az időt a sikeres Elantra modelljének átdolgozására, amelyről megérkeztek az első kémfotók.

Annak érdekében, hogy a modell fel tudja venni a versenyt az olyan friss konkurenciával, mint az új Honda Civic, vagy a nemsokára bemutatkozó Toyota Corolla modellek, a Hyundai egy az Elantrát kisebb átalakításnak veti alá.  


A Dél-Koreában lefotózott és erősen álcázott négyajtós Elantra orrán felfedezhető, hogy a formatervezők egy kicsit átdolgozták a márka jellegzetes hatszögletű hűtőmaszkját, valamint az immár LED menetfényekkel felszerelt fényszórókat. Habár nehezen kivehető, de mintha az első lökhárítók is agresszívabb formát kaptak volna, az azonban egyértelmű, hogy új stílusú könnyűfém keréktárcsák is lesznek a megújult modellen.


Hátul is felfedezhetőek olyan újdonságok, mint az újratervezett hátsó lökhárító és hátsó lámpatestek, de új formát kapott a kipufogócső is.


A felfrissített Elantra egyik nagy újdonsága lehet az eddigi 1,6, illetve 1,8 literes szívómotorok mellett rendelhető 201 lóerős 1,6 literes, turbófeltöltős T-GDi motor megjelenése, amely a Hyundai testvérmodelljéhez, a 2014-es Kia Fortéhoz már elérhető. A legfrissebb pletykák szerint azonban nemcsak a turbómotor lesz az egyetlen újdonság az Elantra modellkínálatában, az új változat ugyanis megkaphatja a konszern új 2,0 literes négyhengeres benzinmotorját is. A 173 lóerős egység szintén megjelent az Elantrával azonos platformra épülő új Kia Fortéban is.

Az új, 2014-es modellévű Hyundai Elantra megjelenésére még az idén sor kerülhet, ám árusítása minden bizonnyal átcsúszik majd a jövő év elejére.

Forrás: hyundai-blog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei