Mégis lesz Hyundai pick-up?


A Hyundai értékesítési vezetője szerint az autógyártó egy pick-up kisteherautó amerikai bevezetését tanulmányozza.

A Hyundai nemzetközi eladásaiért felelős vezető, In-cheol Lee elmondta, hogy a Hyundai dél-koreai központjában jelenleg azon gondolkodnak, milyen méretű pick-up lenne megfelelő elsősorban az amerikai vásárlók számára. „Jelenleg nincs a modellkínálatunkban ilyen autó. Ezen kívül majdnem minden szegmensben ott vagyunk.” – mondta Lee a Szöuli Autókiállításon az Automotive Newsnak adott interjújában. „Éppen ezért azt tanulmányozzuk, milyen pick-up kisteherautót kellene gyártanunk, ha a megvalósításról döntünk. Amerikai típusú, nagyobb pick-up, vagy egy kisebb ilyen jármű volna inkább megfelelő?”

Lee elmondta azt is, hogy habár nincs határozott terv és időpont egy pick-up gyártására, az amerikai és más régiókból származó kereskedői igények mindenképpen ebbe az irányba mutatnak.


„Tanulmányozzuk a piacot és az igényeinket továbbítjuk a fejlesztőközpontunknak, amit a továbbiakban ők elemeznek.” – mondja Edward Lee, egy másik Hyundai vezető. „Azt sem tudjuk, mely piac lesz az első, amely megkapja a pick-upot.” – mondja, utalva arra, hogy a vállalat céljait egy kisebb pick-up is szolgálná főként a fejlődő piacokon.

A Hyundai nemrégiben még olcsó, rossz minőségéről volt híres, amely azonban az utóbbi években gyökeresen megváltozott és ma már a minőségi termékekről és lenyűgöző formaterveiről vált ismerté a koreai márka. A változást elősegítette a modellkínálat kiszélesítése, új szegmensekbe történő betörése is.   

Ám a Hyundai továbbra sem kínál pick-up teherautókat, amelyek főleg az Egyesült Államokban népszerűek. A döntésnek lökést adhat az Egyesült Államok és Dél-Korea között tavaly óta életbe léptetett szabadkereskedelmi egyezmény, amelynek értelmében többek között az importált kisteherautókkal szembeni 25 százalékos adót hét év alatt teljesen eltörlik.


Elképzelhető azonban, hogy a Hyundai egyelőre kivár. „Remekül boldogulunk pick-up teherautók nélkül is.” – mondja Lee. „A pick-up szegmens nagyon fontos, ám nem ez a márka legfőbb célterülete. Meg kell vizsgálnunk a szegmens további fejlődését. Ahogy mondtam, tanulmányozzuk.”

Időről időre felröppen annak híre, hogy a Hyundai pick-upot tervez, ám a márka minden alkalommal visszatért a legnagyobb nyereséget hozó szabadidő-autókból, limuzinokból és kupékból álló portfóliójához. Legutóbb az elmúlt évtized végén volt arról szó, hogy a Hyundai-Kia egy fronthajtásos, középkategóriás pick-up teherautót kíván bemutatni, ám ezt az emelkedő olajárak és a csökkenő piaci kereslet miatt végül törölték.  

Forrás: autonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei