Veszélyesek lehetnek a kínai Hyundai modellek üzemanyagtartályai



A Hyundai kínai üzemeiben előállított modellek közül számos acélból készült benzintankkal hagyja el a gyártósort, amely bizonyos helyzetekben veszélyes lehet.

A China Business News beszámolója szerint a Hyundai pekingi kereskedésében átvizsgált bizonyos modellek műanyag helyett acél üzemanyagtartállyal kerültek felszerelésre. A Beijing-Hyundai 4S márkakereskedés vezetője megerősítette, hogy a Hyundai Tucson és az ix35 modellek acéltartállyal érkeznek a gyárból.


A Beijing-Hyundai Motor Company szóvivője emellett elmondta, hogy a vállalat mérnökei különböző típusú üzemanyagtartályokat használnak a különböző modellekhez. Az acél- és a műanyag tartályoknak egyaránt vannak előnyei és hátrányai. Elmondta továbbá, hogy a 2012-es Elantra, néhány Verna változat és az új Santa Fe műanyag üzemanyagtartályokkal kerül felszerelésre.

A műanyag üzemanyagtartályok balesetek esetén általánosságban biztonságosabbnak tekinthetőek, mivel nincsenek rajtuk hegesztési varratok, így ezeken a területeken nem sérülnek meg. Az acéltartályok egy esetleges karambolban törékenyebbek és deformálódhatnak. Egy esetleges ütközés esetén az olajszivárgás szikrákat gerjeszthet, amely robbanáshoz is vezethet.


„Az acéltartályok beépítése minden bizonnyal költségtakarékossági megfontolásból történik.” – mondta a Hyundai kereskedés vezetője.

Az 1980-as évek végétől kezdődően a nyugati autógyártók fokozatosan lecserélték addigi acél üzemanyagtartályaikat műanyagokra, amelyek könnyebbek, formálhatóbbak és biztonságosabbak. Kínában a FAW-Volkswagen, a Shanghai Volkswagen, a FAW Toyota, a Nissan, a Dongfeng Peugeot és a Chang’an Ford Mazda használ műanyag üzemanyagtartályokat.

Forrás: carnewschina.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei