Megőrizte piaci részesedését a Hyundai



Az Európai Autógyártók Szövetségének adatai alapján a Hyundai megőrizte 3,5 százalékos piaci részesedését Európában.

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) legfrissebb adatai szerint 2013 első negyedévében a Hyundainak sikerült megőriznie 3,5 százalékos piaci részesedését. 2012 hasonló időszakában még 3,4 százalék volt ez az adat. Miközben az autópiac összességében 9,7 százalékkal zsugorodott az év első három hónapjában, a dél-koreai vállalat értékesítései mindössze 4,7 százalékkal estek vissza: a márka 109 693 járművet adott el.



„Az autóipart napjainkban sújtó nehézségek miatt az év első három hónapjában az eladások szintje elmaradt a várakozásoktól. Számításaink szerint a visszaesés a második negyedévben is folytatódik, majd 2013 második felében várhatóan erősödik a fogyasztói bizalom, és ismét növekedni kezdenek az értékesítések." – kommentálta a hírt Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke.

Rushforth hozzátette: Az autópiacon tapasztalt nehézségek hatással vannak valamennyi iparági szereplőre, ezért elégedettek vagyunk, hogy sikerült megtartanunk a korábbi lendületünket az első negyedévben. Habár várakozásaink szerint a piaci részesedésünk hónapról hónapra változni fog, szeretnénk megőrizni a 2012-ben megszerzett 3,5 százalékos éves részesedésünket”.



Vonzó formatervüknek, magas minőségüknek, üzemanyag-hatékonyságuknak, valamint nagyszerű ár-érték arányuknak köszönhetően a Hyundai Európában tervezett és gyártott modelljei nagyban növelték a márka hírnevét. A múlt hónapban a Genfi Autószalonon bemutatott új ix35 szintén a vállalat európai kínálatát gazdagítja. Az új modell modernizált hajtásláncokkal, gazdaságosságot fokozó módosításokkal és egy sor egyéb műszaki fejlesztéssel teszi még értékesebbé a márka rendkívül sikeres szabadidőjárművét. Ez a szintén Európában tervezett és gyártott modell a legújabb bizonyítéka a Hyundai az iránti elkötelezettségének, hogy az európai fogyasztók igényeit kielégítő termékeket fejlesszen.

Forrás: hyundaipressoffice.co.uk, Hyundai Holding Hungary sajtóközlemény

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei