Elhalasztják a Santa Fe bemutatását Indiában



Habár már az év első felében be kívánták vezetni az új Hyundai Santa Fét a hatalmas indiai piacra, a vállalat most mégis nem várt nehézségekbe ütközött.

A Hyundai már tavaly nyilvánosságra hozta, hogy idén bemutatja az indiai vásárlók számára is az új Santa Fe terepjárót, amelyet helyben szereltek volna össze. A bemutatót azonban a hírek szerint határozatlan időre elhalasztották, így minden bizonnyal csak a jövő évben kerülhet sor az autó bevezetésére.  

A Hyundai ugyanis nemrégiben elkezdte tesztelni a Santa Fét Indiában, ám időközben kiderült, túlságosan drága lenne a modell. Az indiai kormányzat ugyanis pár hónapja annyira megemelte a hobbiterepjárókra kivetett adók mértékét, hogy az azonnal visszatükröződött ezen modellek vételárában. Ennek nyomán a koreai autógyártó februárban csupán 66 darab Santa Fét adott el az országban.  


A Hyundai Santa Fe modellje Indiában a márka zászlóshajójának tekinthető. Az új változat a Hyundai folyékony szobrászatának legújabb stílusirányzatát hordozza magán. A kívül-belül megújult szabadidő-autó megújult formatervével könnyen felveheti a versenyt a német konkurensekkel is. A formai megújulás mellett korszerű biztonsági felszerelések, így menetstabilizáló, járműstabilitás-vezérlő, visszagurulás-gátló és lejtmenet-vezérlő is felkerült a listára. Az új Santa Fé biztonsága az EuroNCAP szerint immár magasabb szintű, mint a Range Roveré.     

Az új Santa Fét Indiában is a Hyundai új 2,2 literes CRDi motorjának 200 lóerős teljesítménye és 431 Nm nyomaték mozgatja majd, így nem csoda, hogy az autó gyorsulása 9,4 másodperc 100 km/h-ra. A nyomatékos motorhoz hatfokozatú manuális és automatikus váltómű csatlakozhat. Amennyiben a költségek kordában tartása miatt helyileg összeszerelt modellt bevezetik, minden bizonnyal többféle felszereltségi szint közül választhatnak majd a vevők.

Forrás: motorbeam.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei