Ausztráliában is bevezethetik a háromajtós i30 változatot



A Hyundai i30 háromajtós változatának európai piacra vezetését követően könnyen elképzelhető, hogy a távoli Ausztráliában is kapható lesz a legdögösebb i30.

A Hyundai i30 háromajtós változatát az ötajtós és az ausztrál piacra most bevezetett kombi mellett a Hyundai csehországi gyára szállítaná a kontinensre. John Elsworth, a Hyundai Motor Company Australia ügyvezetője elárulta, hisz abban, hogy az i30 legújabb családtagja is sikeres lehet Ausztráliában.


„Úgy gondoljuk, lenne helye a piacon egy ilyen stílusú autónak Ausztráliában, ám mielőtt bevezetnénk, biztosak szeretnénk lenni abban, hogy megfelelő áron és megfelelő felszereltségben tudjuk az autót biztosítani ügyfeleink számára.” – mondta Elsworth.  

Arra a kérdésre, hogy vajon a modellkínálatnak mely részébe pozícionálják majd az autót, Elsworth így nyilatkozott: ”A piac tipikus értékelése szerint a kevesebb ajtó kisebb árcédulát is jelent. Így tekintve megpróbáljuk az i30 modellcsalád legolcsóbb tagjává tenni a háromajtóst.” – mondta.


Ennek ellenére Elsworth szerint egy turbófeltöltős motorral szerelt, nagy teljesítményű sportváltozat megjelenése sem zárható ki, ám ez nagymértékben függ a jövőbeli motorkínálattól is.

A háromajtós i30 változat a 2012-es Párizsi Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek, piaci bevezetése pedig nemrég kezdődött meg. Angliában 13 995 fontos indulóáron jelent meg ugyanazokkal az erőforrásokkal, amelyek az ötajtós kivitelt is mozgatják.

Forrás: caradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei