Piacvezetővé vált a Hyundai Accent Kínában



A Hyundai Motor kínai leányvállalata bejelentette, hogy az Accent helyi változata az értékesítési eredményt tekintve átvette a vezetést a General Motors Sail modelljétől.

A Hyundai összesen 40 082 darab Verna kisautót adott el a hatalmas kínai piacon az idei év első két hónapjában, miközben a Shanghai General Motorshoz tartozó Chevrolet Sail modellből összesen 39 161 autót adtak el. A Verna eladásai ezzel 24 százalékkal múlta felül a tavalyi év hasonló időszakának eredményét.

A tavalyi év során a General Motors és a kínai partner SAIC Motor közös vállalata, a Shanghai GM összesen 218 104 Sail modellt értékesített a világ legnagyobb autópiacán, miközben a Beijing-Hyundai 203 589 darabot értékesített.   


A Hyundai kistestvére, a Kia Motors megőrizte ötödik helyét a kínai kisautó kategóriában, hiszen az év első két hónapjában összesen 24 190 darab Pride modellt értékesítettek Kínában.

A Hyundai Motor Group két zászlóshajójának számító Hyundai és Kia márkák együttesen 39,5 százalékkal többet, azaz 268 928 darab autót értékesítettek idén január és február hónapban az országban.

Forrás: globalpost.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei