Dízelmotort kap az Atos Indiában



A Hyundai egyik legrégebbi modellje, a Santro Xing néven már több, mint 14 éve forgalmazott Atos motorpalettája új dízelmotorral bővül.

A Hyundai Motor indiai képviselete az utóbbi időkben bemutatott földgázüzemű Santro Xing CNG, valamint a Santro Xing LPG változatai után a Hyundai Santro Xing dízelváltozatát mutatja be hamarosan a közönségnek. A kisautó egyszerű felépítésű és kialakítású modell, amely emellett már rég bizonyította megbízhatóságát is, amely ráadásul elérhető áron kínálja szolgáltatásait az autóra éhes indiai vevőkörének.    

A jelenleg összesen hét változatban kapható Santro Xing elődje, a Santro még 1999-ben, azaz 14 éve mutatkozott be, megváltoztatva ezzel az indiai autópiac kisautó szegmensét. A modell lényeges tulajdonsága a tágas fejtér, amellyel komoly előnyre tett szert az addig egyeduralkodó Marutival szemben.


A kisautó új dízelmotoros változata minden valószínűség szerint egy ötfokozatú manuális váltóművel kerül kialakításra, amelynek fogyasztása így 4,2 liter/100 km körülire várható. Kívülről az új változat kissé átdolgozott négyszögletes fényszórókat, bluetooth telefon kihangosítót, V alakú hűtőmaszkot és kormánykerékre helyezett rádiókezelő gombokat kap.   

Habár a Hyundai immár 14. éve árulja a kisautót, a folyamatos fejlesztéseknek, külső átalakításoknak köszönhetően még mindig hatalmas az érdeklődés iránta.

Forrás: digitaljournal.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei