Az EU tisztviselők előtt bizonyíthat az ix35 Fuel Cell



Az Európai Bizottság által támogatott Üzemanyagcella és Hidrogén Közös Vállalkozás immáron második alkalommal választotta a Hyundai ix35 Fuel Cell modellt az üzemanyagcellás technológia mindennapi felhasználhatóságának bizonyítására.

Ahogyan tavaly is, az ix35 immár sorozatgyártásban készülő üzemanyagcellás változatát idén is használhatják az Európa Parlament, az Európai Bizottság és a brüsszeli központ további döntéshozói. A Hyundai Motor még 2011. októberében kötötte meg első lízingszerződését az Üzemanyagcella és Hidrogén Közös Vállalkozással, amelynek révén 2012. során az ix35 Fuel Cell modellt bemutatták az EU döntéshozóinak, érdekelt résztvevőknek és számos Brüsszelben és Európában megrendezett rendezvényen a nyilvánosság számára is.   

„Örömünkre szolgál, hogy az Üzemanyagcella és Hidrogén Közös Vállalkozás az ix35 Fuel Cell modellt választotta európai bemutató autójának és támogatjuk őket az üzemanyagcellás technológia további népszerűsítésében.” – mondta B. K. Rhim, a Hyundai Motor Europe elnöke. „Biztosak vagyunk abban, hogy amennyiben vezető döntéshozóink és véleményformálóink vezethetik ezt a figyelemreméltó járművet, megtapasztalhatják az autó kompromisszumok nélküli teljesítményét és kényelmét, amely emellett maximálisan környezetbarát is.”  


A Hyundai az elmúlt időszakban az üzemanyagcellás technológia vezetőjévé lépett elő, hiszen  a vállalat még 2000-ben mutatta be a Santa Fe FCEV változatát, létrehozta Dél-Koreában az üzemanyagcellás technológiákat fejlesztő részlegét, amelynek legújabb eredménye a 2013-ban sorozatgyártásba került ix35 Fuel Cell.  

A Hyundai tervei szerint ezer ix35 Fuel Cell modellt állít elő 2015-ig, amelyeket főképp európai állami és magánflották részére ad bérbe, mivel az Európai Bizottság a közelmúltban kidolgozta a pán-európai hidrogéntöltő-állomások építésének térképét. Eddig már 17 ix35 Fuel Cell modellt rendelt Koppenhága, Dánia és a svéd Skåne városa.

A vezető autógyártók – köztük a Hyundai – aktívan támogatják a töltőállomás-hálózat kiépítését, amellyel előkészíthetik az üzemanyagcellás járművek későbbi tömegtermelését.   

Forrás: cision.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei