Százhatvannal a Hyundai kereskedésbe



Egy kisodródott autó több, mint egy tucat vadonatúj Hyundai modellt tört rommá az egyesült államokbeli Austinban.

Egy szerdai hajnalon egy ismeretlen férfi a 2004-es Nissan Altimája volánja mögött elvesztette uralmát járműve felett és a Dél-Austin 35-ös főútjának padkáján nagy sebességgel felugratva az út mellett található South Point Hyundai márkakereskedés készletautói közé repült, összetörve 16 vadonatúj, nullkilométeres autót. Miután pedig kikászálódott a készletautók tetején fejére borult autóból, elszaladt.  


A South Point Hyundai kereskedés szervizvezetője, Mark Marek miután felmérte a károkat, annyit mondott: „Ez sokkoló.” Marek szerint a megrongálódott autók fele totálkárosra törött. "Néhányuk teteje beszakadt, vagy épp az ajtók leszakadtak másik részükre akkusav ömlött, míg jó néhányon a szétrepülő alkatrészek okoztak kisebb-nagyobb sérüléseket." - tette hozzá Marek. 


Összességében 18 darab vadonatúj, 2013-as modellévű Hyundai Elantra és Sonata modell sérült meg, némelyikük a szanaszét repülő törmelékek által. Az Altima útját összetört üvegek, üvegszilánkok, burkolatok jelzik, amelynek végén az autó felborulva feküdt két Hyundai közé szorulva.  


Az eset azonban nem állította feje tetejére a kereskedés életét, a roncsokat még aznap elszállították, helyükre pedig ismét vadonatúj Hyundai modellek kerültek. „Több száz készletautóval rendelkezünk.” – mondta Marek, aki több, mint négy éve dolgozik a South Point Hyundai kereskedésben. „Tovább kell lépnünk és élveznünk kell a napot, hiszen kedves embereket ültetünk remek autókba.”


A rendőrség később megtalálta a húszas éveiben járó sofőrt, aki részegen okozta a balesetet. A hátrahagyott autóban több üres alkoholos italdobozt is találtak.


Nem ez volt az első baleset, amelynek a South Point Hyundai kereskedése volt helyszíne. 2011-ben egy autó már felugratott a járdára és összetört három eladó használt autót. „Ez nem mindennapi jelenség.” – mondta Marek. „Ám sajnos ez olyan, ami már előfordult velünk.”

Forrás: statesman.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei