Mingtu, a Hyundai új kínai résmodellje


A napokban még csak álcázva megjelenő új középkategóriás kínai Hyundai modell megjelenése immár nem rejtély.  

A kínai autópiac annyira hatalmas, hogy akár egy résmodell is tud jelentős eladásokat generálni. A Concept C modellel a Honda mellett a Hyundai is új szegmensbe lépett, ám míg a japán márka saját modelljét a Civic és az Accord közé pozicionálja, addig a Hyundai az Elantra és a Sonata közötti vékonyka rést kívánja betölteni az új modellel.

A legfrissebb fotón látható autórajz minden bizonnyal a napokban megnyitó Shanghai Autószalon egyik figyelemfelkeltő óriásplakátja lehet, amely az új kínai Hyundai modellt hivatott reklámozni. A korábban Sonata Lite néven emlegetett limuzinnak immár tudjuk a végleges elnevezését is: Mingtu névre keresztelték az új modellt Kínában.


Az autó megjelenése alapján kijelenthető, hogy az a maga karcsú, ám mégis arányos megjelenésével a Mercedes CLA Hyundai megfelelőjének is tekinthető. A LED menetfényekkel felszerelt első lökhárító és a hűtőmaszk rajzolata nagyban hasonlít a Sonatán található elemekhez, míg a fényszórók nagyon gondosan kidolgozott részletekről árulkodnak. A lejtős tetővonal pedig igazodik a manapság megszokott sportos limuzinok trendjéhez.  

A Mingtu motorterében várhatóan egy 1,8 és egy 2,0 literes benzines motor kerülhet, amelyhez hatfokozatú manuális, vagy automatikus váltót illesztenek majd. További részleteket a szombaton megnyitó Shanghai Autószalon premierje után kaphatunk az új jövevényről.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei