Ilyen lehet az új Genesis?



Amerikában a Hyundai még mindig új játékos a luxuskategóriában, ám az új, második generációs Genesis-szel ez könnyen megváltozhat.

Az első generációs Genesist a 2008-as Detroiti Autószalonon mutatták be, amely a koreai márka első belépője volt az európai márkák által uralt luxusautók szegmensébe. Habár az első generáció eladásai nem szöktek az egekbe, a Hyundai mégsem adja fel a küzdelmet.

Éppen ellenkezőleg, annyira eltökéltek Dél-Koreában, hogy a következő nemzedék még idén, vagy jövő év legelején bemutatkozhat. Amíg a jelenlegi modell remek ár-érték arányú szolgáltatásai mellett formatervében nem volt igazán ütős ajánlat, az új verzió mindenképpen feledtetni kívánja ezt a hiányosságát.


Ennek bizonyítékaként már számtalan kémfotó jelent meg a sajtóban az álcázott prototípusokról, amelyek alapján most a Cascoops.com internetes oldal elkészítette a modell lehetséges látványtervét. A Peter Schreyer által vezetett csapat az idén Detroitban bemutatott HCD-14 tanulmány formavilágát ültette át a következő Genesis karosszériájába.  

A kémfotókon is jól látható, hogy az új Genesis első és hátsó kialakítását a LED fényforrások uralják, amelyeket az Audi stílusában megformált, krómozott első hűtőrács egészít ki. A Hyundai folyékony szobrászat formanyelvét sima felületekkel és rövid túlnyúlásokkal tették még elegánsabbá, miközben a messze előrenyúló motorház alatt egy 3,8 literes V6-os, vagy egy 5,0 literes V8-as dolgozhat. A megjelenésekor 8, később akár 10 fokozatú automata váltóval szerelt új Genesist fronthajtással és négykerék-meghajtással egyaránt kínálják majd.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei