2030-ra több, mint 1,5 millió hidrogénautó lehet



Anglia előrejelzései szerint kevesebb, mint húsz év múlva már 1,6 millió üzemanyagcellás autó futhat az ország útjain, évente pedig mintegy 300 ezer ilyen jármű eladása várható.

A brit üzleti és energiaügyi miniszter üdvözölte annak az UKH2Mobility jelentésnek a nyilvánosságra hozatalát, amelyben a kormányzat iparági szakértők és befolyásos emberek közreműködésével értékelték annak lehetőségét, miként segíthetnék a hidrogénnel üzemelő elektromos járművek elterjedését.

„Az én kormányzati feladatom új gazdasági lehetőségek biztosítása, a nemzeti energiaellátás diverzifikálása és a széndioxid kibocsátás leszorítása.” – mondja Michael Fallon, üzleti és energiaügyi miniszter. „A jelentés megállapításai jól szemléltetik, hogy az üzemanyagcellás elektromos járművek mindhárom területre hatással lehetnek.”   

Fallon hozzátette, rendkívül pozitív, hogy az UKH2Mobility partnerek a projekt következő fázisába is együtt lépnek, amelyben ipari résztvevők is csatlakoznak a kezdeményezéshez annak érdekében, hogy a technológia sikeres forgalomba hozatalához segítséget nyújtsanak. „Azonnali intézkedések szükségesek a lehetséges előnyök éreztessék hatásukat az angol vállalkozások és a fogyasztók számára, így pedig a projekt újabb fázisba léphet.”


A 2013. február 4-én elkészült jelentés további részletekkel és háttér információkkal is szolgál. A jelentés előrejelzései szerint 2030-ra több, mint másfél millió hidrogénnel üzemelő jármű kerülhet forgalomba Angliában.  

A UKH2Mobility projekt – amely vezető autóipari, energia-, infrastrukturális és kereskedelmi vállalatokat fog össze – által készített jelentés egyfajta útmutatóval szolgálhat a hidrogénnel üzemelő járművek és az azok kiszolgálására hivatott infrastruktúra jövőbeli brit bevezetéséhez.   

Az ipari résztvevők mellett különböző kormányzati szervek is részt vesznek a UKH2Mobility programban, köztük a közlekedési minisztérium, az energiaügyi és klímaváltozási minisztérium. A kezdeményezéshez csatlakozott a több, mint 280 angliai töltőállomással rendelkező Sainsbury szupermarket hálózat is, amelynek vezetője, Richard Crampton elmondta: ”Mindig olyan megoldásokat keresünk, amellyel a legkevésbé károsíthatjuk környezetünket és segíthetjük vásárlóink környezetbarát életvitelét. Úgy hisszük, hogy az új energiaforrások által vállalkozásunk is hosszú távon fenn tud maradni." 


"Izgatottan várjuk a további együttműködést, amelynek keretein belül tapasztalataink által hozzájárulhatunk a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez. A projekt tökéletesen illeszkedik saját célkitűzéseinkhez, amelynek értelmében 2020-ig 30 százalékkal kívánjuk csökkenteni saját működési szennyezésünket is.” - tette hozzá Crampton.

A kezdeményezéshez olyan ipari partnerek is csatlakoztak, mint a Toyota, a Daimler, a Hyundai, a Nissan, az ITM Power, valamint a Morrison üzlethálózat is.  

Forrás: motortradesinsight.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei